ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Προβληματισμένοι οι Ευρωπαίοι αγρότες για τη συμφωνία ΕΕ-MercosurΗ εμπορική συμφωνία που βρίσκεται επί του παρόντος υπό διαπραγμάτευση από την ΕΕ και τη Mercosur θα αυξήσει την αποψίλωση των δασών και θα υποβάλλει τους Ευρωπαίους αγρότες σε αθέμιτο ανταγωνισμό, υποστηρίζει η trade campaigner στο Fern, Perrine Fournier και ο Γάλλος Ευρωβουλευτής, Yannick Jadot.

Την περασμένη Δευτέρα, ξεκίνησε ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών της Mercosur. Τα δύο μπλοκ δείχνουν πρόθυμα να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, αλλά έχουν περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή τους, καθώς οι γενικές εκλογές της Βραζιλίας πρόκειται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο.

Στο μεταξύ, στη Γαλλία οι αγρότες μπλόκαραν τις εθνικές οδούς και εξέφρασαν την οργή τους στον Εμανουέλ Μακρόν. Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Βέλγιο και την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με τους αγρότες, η εμπορική συμφωνία θα αυξήσει τις ανισότητες και τη φτώχεια και θα υποβάλλει τους γεωργούς σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ένα από τα βασικά σημεία της αντιπαράθεσης είναι οι ποσοστώσεις στις εισαγωγές βοείου κρέατος στην ΕΕ. Αν και η παραγωγή βοείου κρέατος στην Ευρώπη υπερβαίνει την κατανάλωση, η εμπορική συμφωνία θα σημάνει την είσοδο 70.000 έως 100.000 τόνων στην ευρωπαϊκή αγορά, που θα προστεθούν στους 65.000 τόνους καναδικού βοδινού που εισήχθησαν φέτος.
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Προβληματισμένοι οι Ευρωπαίοι αγρότες για τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: