ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) για την Παγκόσμια παραγωγή & κατανάλωση Σιτηρών



Η Παγκόσμια παραγωγή  σιτηρών σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), αναμένεται να φτάσει στους 748 εκατ. τόνους  για το 2018 το οποίο σημαίνει ιτι εφόσον η εκτίμηση αυτή επιβεβαιωθεί, η φετινή παραγωγή θα είναι μειωμένη, κατά 11 εκατ. τόνους, σε σχέση με την περσινή παραγωγή.

Επίσης μείωση της παραγωγής αναμένεται στη Ρωσία, την ΕΕ και την Ινδία, η οποία δεν θα υπερκαλυφθεί από την αύξηση της παραγωγής σε Αυστραλία και Καναδά.

Η παγκόσμια κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί - παρά την οριακή μείωση της απορρόφησης σιτηρών για παραγωγή ζωοτροφών - ευνοώντας για άλλη μια φορά τις εξαγωγές παγκοσμίως.

Έτσι, για μια ακόμη χρονιά οι συναλλαγές όσον αφορά το εμπόριο σιτηρών θα φτάσουν σε επίπεδα ρεκόρ, με κυριότερο εξαγωγέα παγκοσμίως τη Ρωσία. Ιδιαίτερα υψηλή προβλέπεται να είναι η ζήτηση για σιτηρά στην Ασία (κυρίως στην Κίνα ) και την Αφρική.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) για την Παγκόσμια παραγωγή & κατανάλωση Σιτηρών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: