ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ισπανία: Δυνητική απειλή για την παραγωγή αμυγδάλων το βακτήριο Xylella fastidiosa & το ευρύτομο

 
 Έντονες ανησυχίες εκφράζονται από την πλευρά των Ισπανών παραγωγών για την εξάπλωση του βακτηρίου Xylella fastidiosa αλλά και του ευρύτομου της αμυγδαλιάς.

Όσον αφορά το βακτήριο ξυλέλλα, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), ο κίνδυνος καταστροφών των δέντρων αμυγδαλιάς από το βακτήριο αυξάνεται συνεχώς στην Ισπανία.

Το βακτήριο Xylella fastidiosa, , το οποίο έχει καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις ελαιώνων στην Ιταλία, είχε βρεθεί σε πολλαπλασιαστικό υλικό αμυγδαλιάς στις Βαλεαρίδες νήσους αλλά και σε δέντρα αμυγδαλιάς στην ηπειρωτική Ισπανία και συγκεκριμένα στο Αλικάντε.

Η Ισπανία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα όπως φυτοϋγιεινομικούς ελέγχους στα σύνορα, καταστροφή μολυσμένου φυτικού υλικού, απαγόρευση διακίνησης φυτικών υλικών από τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του βακτηρίου, σύμφωνα με το Άρθρο 6 της απόφασης 2015/879 της Κομισιόν, όπως τροποποιήθηκε.

Σε αντίθεση με την Ιταλία, η οποία μάλιστα κινδυνεύει με επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαική Ένωση λόγω της μη λήψης των ενδεδειγμένων μέτρων για την καταπολέμηση του βάκτήριου.
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ισπανία: Δυνητική απειλή για την παραγωγή αμυγδάλων το βακτήριο Xylella fastidiosa & το ευρύτομο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: