ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΟΟΣΑ: Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα την επόμενη 10ετίαΟι τιμές των βασικών αγροτικών προϊόντων αναμένεται να παραμείνουν χαμηλές την επόμενη δεκαετία, καθώς η παγκόσμια ζήτηση αναμένεται να εξασθενήσει, ενώ η παραγωγικότητα προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (OECD-FAO Agricultural Outlook 2018-2027) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η παγκόσμια αγροτική παραγωγή αυξάνεται σταθερά, φθάνοντας σε επίπεδα – ρεκόρ το 2017 για τα περισσότερα δημητριακά, είδη κρεάτων, γαλακτοκομικά προϊόντα και ψάρια, ενώ τα επίπεδα των δημητριακών έχουν αυξηθεί σε ιστορικά επίπεδα.

Η έκθεση αποδίδει την υποχώρηση της ζήτησης σε μία επιβράδυνση της ανάπτυξης στις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, στη στασιμότητα της κατά κεφαλή κατανάλωσης βασικών τροφίμων και μία περαιτέρω σταδιακή μείωση του ρυθμού αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι η παγκόσμια γεωργική και αλιευτική παραγωγή αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 20% στην επόμενη δεκαετία, με σημαντικές, όμως, διαφορές μεταξύ των περιοχών. Ισχυρή ανάπτυξη αναμένεται στις αναπτυσσόμενες περιοχές με ταχεία αύξηση του πληθυσμού, όπως στην Υποσαχάρια Αφρική, τη Νότια και Ανατολική Ασία, τη Μέση Ανατολή και της Βόρεια Αφρική. Αντίθετα, η αύξηση της παραγωγής αναμένεται να είναι πολύ μικρότερη στις αναπτυγμένες χώρες, ιδιαίτερα στη Δυτική Ευρώπη.

Η επιβράδυνση της ζήτησης για κρέας θα βάλει φρένο στη ζήτηση για δημητριακά και τα πρωτεϊνούχα άλευρα που χρησιμοποιούνται για ζωοτροφές. 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
ΟΟΣΑ: Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων θα κινηθούν σε χαμηλά επίπεδα την επόμενη 10ετία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: