Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περισσότερες δόσεις ζητούν οι αγρότες για τα χρέη τους στη ΔΕΗ


Κινδυνεύουν να στερέψουν τα χωράφια μέσα στο καλοκαίρι για χιλιάδες αγρότες λόγω των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ. Αγρότες με δικές τους γεωτρήσεις προσπαθούν να έρθουν σε ρύθμιση των οφειλών τους αλλά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν στον ΑγροΤύπο, οι δόσεις που τους δίνουν είναι λίγες και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή τους. Μιλάμε για χρέη που σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης ανέρχονται σε 50 εκατ. ευρώ. Η ΔΕΗ θεωρεί τους αγρότες σαν «στρατηγικούς κακοπληρωτές, που δεν καλύπτουν τις οφειλές τους ενώ έχουν την δυνατότητα να το κάνουν». Παράλληλα επισημαίνει η διοίκηση της ΔΕΗ ότι το αγροτικό τιμολόγιο είναι εξαιρετικά μειωμένο σε σχέση με το οικιακό, το επαγγελματικό, κ.λ.π. Καθημερινά οι αγρότες δίνουν πραγματική μάχη στα κατά τόπους υποκαταστήματα στην προσπάθεια τους να κάνουν μια ρύθμιση. Κεντρικό σύνθημα της ΔΕΗ είναι ότι «η ρύθμιση θα γίνεται με βάση την συμπεριφορά του καταναλωτή».

Η ΔΕΗ ζητά από τους αγρότες προκαταβολή 30% του χρέους. Αν όμως έχει προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης η προκαταβολή ανέρχεται σε 40%. Οι δόσεις στις περισσότερες περιπτώσεις είναι 8 έως 9. Επανασύνδεση δεν γίνεται αν χρωστά ο αγρότης και άλλο λογαριασμό και δεν τον έχει ρυθμίσει. Επίσης αν στο παρελθόν είχε ενταχθεί σε ρύθμιση και καθυστέρησε λίγες μέρες την πληρωμή αμέσως «βγαίνει εκτός» και είναι πολύ δύσκολο στο μέλλον να ξαναμπεί σε άλλη ρύθμιση. Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι αγρότες που έχουν πάρει κληρονομικά πομώνες και θα πρέπει να καταθέσουν σειρά εγγράφων για να συνεχίσουν να έχουν αγροτικό ρεύμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι οι αγρότες δέχονται, εκτός των άλλων και ενοχλητικά τηλεφωνήματα από «εισπρακτικές ή όπως παρουσιάζονται δικηγορικές» εταιρείες για λογαριασμό της ΔΕΗ, προκειμένου να καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ (στην οποία δεν δίνει καμιά πληροφορία για τις δόσεις και το ύψος της προκαταβολής) αναφέρει τα εξής:
Η ΔΕΗ από 1/5/2018, παρέχει στους πελάτες εξατομικευμένες προτάσεις ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με:

Την καταναλωτική συμπεριφορά του εκάστοτε πελάτη

Το ύψος του μέσου μηνιαίου λογαριασμού και

Το πλήθος των ανεξόφλητων λογαριασμών

Να επισημάνουμε ότι η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίστηκε στις αρχές Ιουνίου στη Βουλή, για ρύθμιση των 36 δόσεων αφορούσε τα χρέη των ΟΕΒ και ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ και όχι των μεμονωμένων αγροτών.

Ο πρόεδρος των βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, κ. Δημήτρης Καραμπάσης με επιστολή του τότε είχε καταγγείλει ότι «αυτή η τροπολογία ήταν «δύο μέτρα δύο σταθμά». Εκτός από τους ΤΟΕΒ, υπάρχουν και τα φυσικά πρόσωπα (συνεταιριστικές γεωτρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, θερμοκηπιακές μονάδες, καλλιεργητές κηπευτικών, εσπεριδοειδών κτλ) που δεν ανήκουν σε αυτούς, αλλά εξυπηρετούνται με το αγροτικό τιμολόγιο. Αυτοί δεν συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση, ως ισχυρίζονται οι κατά τόπους Διευθύνσεις της ΔΕΗ».
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Περισσότερες δόσεις ζητούν οι αγρότες για τα χρέη τους στη ΔΕΗ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.