ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πιέζει το Ελεγκτικό για να προλάβουν το δάκο!

 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επέσπευσε για αυτονόητους λόγους τον έλεγχο των συμβάσεων δακοκτονίας - και έτσι δεν θα χρειαστεί νομοθετική τροπολογία για την έναρξη των ψεκασμών.

Ουσιαστικά μάλιστα ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, καθώς το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει προτείνει μικρές τροποποιήσεις προκειμένου να δώσει και τυπικά το "πράσινο φως" για την υπογραφή των συμβάσεων. Ετσι η σχετική διαδικασία, αν δεν υπάρξει σημαντική καθυστέρηση από τις περιφερειακές υπηρεσίες, ίσως να ολοκληρωθεί και εντός της εβδομάδας.

Προφανώς λοιπόν, η εντολή που έδωσε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης για επίσπευση της διαδικασίας αφορά τις τροποποιήσεις που έχει ήδη προτείνει το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ομως ο κ. Τατούλης δεν ανέφερε τίποτα σχετικό, υποβαθμίζοντας τα πρωτοφανή αντανακλαστικά που επέδειξε το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο έλεγξε κατά προτεραιότητα το διαγωνισμό ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η δακοκτονία. Ετσι κι αλλιώς η πάγια τακτική του περιφερειάρχη είναι το να πιστώνει στον εαυτό του οτιδήποτε... κινείται, δηλώνοντας πως επιτυγχάνεται «κατόπιν ενεργειών του».

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές παραδέχονται ότι έχει καθυστερήσει η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου των διαγωνισμών για τη δακοκτονία - και τονίζουν ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αλλάξει ο νόμος, με στόχο οι μειοδότες να ανακηρύσσονται πολλούς μήνες πριν από την έναρξη των ψεκασμών.

Θ.Λ.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Πιέζει το Ελεγκτικό για να προλάβουν το δάκο! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:28 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: