ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φήμες για αιφνιδιασμό Γαβρόγλου & κατάθεση νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Φήμες για αιφνιδιασμό Γαβρόγλου και κατάθεση νόμου για τη συγχώνευση εντός ημερών .Ενώ φουντώνουν οι αντιδράσεις στη Θεσσαλία

Συγκεχημένες είναι οι πληροφορίες που διαρρέουν για το θέμα της συγχώνευσης των τριών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων , των δύο ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από τη μία κυκλοφορούν φήμες ότι ο υπουργός θα επανασυστήσει τις τεχνικές επιτροπές και πιθανό να επισκεφθεί και τη Λάρισα, στο τέλος της άλλης εβδομάδας, για να κατευνάσει τις αντιδράσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου θα έχει επαφές με το δήμαρχο και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, από την άλλη, αφήνεται να εννοηθεί, ότι η διαβούλευση ολοκληρώθηκε και θα κατατεθεί σχέδιο νόμου την ερχόμενη εβδομάδα, στη Βουλή, για να προχωρήσει η συγχώνευση, πιθανό με μικρές αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ή ακόμη και με βάση το σχέδιο (υπό μορφή non paper) που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του μήνα και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ κινητοποίησε και τους φορείς και των 4 θεσσαλικών πρωτευουσών των Νομών.

Οι μεγαλύτερες αντιδράσεις προέρχονται από τη Λάρισα και την Καρδίτσα, που αποτελούν και τα ισχυρά ακαδημαικά κέντρα του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου οι φορείς συνειδητοποιούν ότι με το σχέδιο συγχώνευσης, καταργούνται τμήματα και σχολές με ιστορία και προσφορά και στις τοπικές οικονομίες και στο ακαδημαικό γίγνεσθαι, αλλά και στην έρευνα και το επειχειρείν των περιοχών.

Δεν λείπουν όμως και οι αντιδράσεις στα Τρίκαλα, αν και εμφανίζονται ευνοημένα με την προσάρτηση τη σχολής διατροφολογίας από την Καρδίτσα και τη δημιουργία έδρας σχολής σε συνάρτηση με το ΤΕΦΑΑ και τη λειτουργία τμήματος φυσικοθεραπείας. Οι αντδράσεις έχουν να κάνουν με την κατάργηση του τμήματος τεχνολόγων πολιτικών μηχανικών συντήρησης μνημείων.

Στο Βόλο η παραίτηση Δαναλάτου,από την προεδρία της Γεωπονικής Σχολής, είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ότι η έδρα της Γεωπονικής σταδιακά θα μεταφερθεί στη Λάρισα, όπου ιδρύονται δύο Γεωπονικά τμήματα, ενώ στα 19 σημεία της συγκλήτου του Π.Θ. εκφράζεται και η αντίρρηση για την Οικονομική σχολή, με την ίδρυση δύο νέων τμημάτων (Λογιστικής - Χρηματοοικονομικής και Διοίκησης επιχειρήσεων) στη Λάρισα.

Από την πλευρά του ο δήμος Λαρισαίων στη σύσκεψη φορέων που συγκάλεσε, φαίνεται να συντάσσεται με την πρόταση της συγκλήτου του ΤΕΙ Θσσαλίας και να ζητά την ίδρυση δύο πολυτεχνικών τμημάτων στη Λάρισα, την ίδρυση σχολής τουρισμού και να μην καταργηθεί το νευραλγικό τμήμα των ιατρικών επαγγελμάτων και βοηθών εργαστηρίων.

Η Καρδίτσα αξιώνει την παραμονή της Σχολής Διατροφής - διαιτολογίας και την υπαγωγή της στη Γεωπονική σχολή με 5 έτη φοίτησης, να παραμείνουν αναλλοίωτα τα τμήματα Δασοπονίας και κυρίως της Τεχνολογίας Ξύλου και επίπλου και να ιδρυθεί έδρα σχολής, καθώς αισθάνεται ως ο φτωχός συγγενής στη νέα αρχιτεκτονική του πανεπιστημίου που θα προκύψει από τη συγχώνευση , αφού οι άλλες 4 πόλεις, έχουν είτε τρεις έδρες (Βόλος, Λάρισα) είτε μία (Λαμία, Τρίκαλα).

Με αυτά τα δεδομένα δεν αποκλείεται η κατάθεση σχεδίου νόμου από την πλευρά του υπουργείου, να ανάψει νέες φωτιές, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και αρκετοί Θεσσαλοί βρίσκονται σε διακοπές...
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Φήμες για αιφνιδιασμό Γαβρόγλου & κατάθεση νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: