Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σχολή Αγροδιατροφικής Τεχνολογίας ζητά και η Καρδίτσα ....


Σχολή Αγροδιατροφικής Τεχνολογίας ζητά η Καρδίτσα .Με παραμονή και αναβάθμιση των υπαρχόντων τμημάτων *Σύσκεψη  και επιδίωξη συνάντησης με Γαβρόγλου

Την άμεση προώθηση συγκεκριμένης πρότασης για έναν νέο ακαδημαϊκό χάρτη στον Νομό Καρδίτσας με παραμονή και αναβάθμιση των υπαρχόντων Τμημάτων Διατροφής – Διαιτολογίας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Σχεδιασμού Ξύλου, Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, αλλά και δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Αγροδιατροφικής Τεχνολογίας που θα εμπεριέχει και το προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας νέο Τμήμα Δημόσιας Υγείας, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων σε δεύτερη σύσκεψη που έγινε  στην Περιφερειακή Ενότητα, παρουσία αυτή τη φορά των κυβερνητικών βουλευτών κ. Χρυσούλας Κατσιαβριά, κ. Παναγιώτας Βράντζα και εκπροσώπου του επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σπύρου Λάππα.

Άμεσα, το σχέδιο θα σταλεί στον υπουργό κ. Γαβρόγλου και με τη συμβολή των βουλευτών θα κλειστεί συνάντηση μαζί του προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς όλες οι παράμετροι.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο προεδρεύων αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος, οι φορείς προτείνουν:

- Παραμονή στην Καρδίτσα του υπάρχοντος Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας.

- Ανωτατοποίηση των Τμημάτων Δασoπονίας - Σχεδιασμού Ξύλου, με πρόγραμμα Σπουδών που θα καθοριστεί από κοινού και πλήρως κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

- Καλοδεχούμενο το νέο Τμήμα Δημόσιας Υγείας.

- Ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής Αγροδιατροφικής Τεχνολογίας με έδρα την Καρδίτσα, η οποία θα αποτελείται από τα Τμήματα Κτηνιατρικής, Διατροφής -Διαιτολογίας, Τεχνολογίας Τρoφίμων και το νέο Τμήμα Δημόσιας Υγείας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ακόμη ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μάττας, ο αντιδήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Γιώργος Αργύρης, εκπρόσωπος του βουλευτή και Γ. Γρ. Κ.Ο. της Ν.Δ κ. Κώστα Τσιάρα, ο πρώην δήμαρχος Καρδίτσας και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ – ΝΔ κ. Λάμπρος Τσιούκης.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η κάθετη διαφωνία όλων για την διάσπαση του Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας και η ομοφωνία στη διεκδίκηση της παραμονής και λειτουργίας του στην Καρδίτσα.

Διαφάνηκε η πιθανότητα να κληθούν οι Καρδιτσιώτες να επιλέξουν μεταξύ αυτού και του προτεινόμενου νέου Τμήματος Δημόσιας Υγείας, αλλά διατυπώθηκε και η άποψη ότι μπορεί να διεκδικηθεί η λειτουργία και των δύο Τμημάτων στην περιοχή.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές διαφώνησαν με τα περί υποβάθμισης του Τμήματος Ξύλου σε ΙΕΚ, μίλησαν για συνένωσή του με τη Δασοπονία και θεώρησαν πως το πρόβλημα ουσιαστικά σχετίζεται τον τίτλο του νέου Τμήματος που προκύπτει.

Επίσης τόνισαν πως η πρόταση του Υπουργείου πάρθηκε με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια, για να συναντήσουν την αντίδραση του κ. Κωτσού, ο οποίος επισήμανε ότι η σύγκλητος του ΤΕΙ τάχθηκε ομόφωνα εναντίον της, επομένως απορρίπτεται το εν λόγω επιχείρημα.

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξάκος, αφού εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στις κοινές διεκδικήσεις των φορέων, επανέλαβε την άποψη που είχε εκφράσει στην πρώτη σύσκεψη, ότι πρόταση ακαδημαϊκής αρχιτεκτονικής πρέπει να διαμορφώσει η Περιφέρεια με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Θεσσαλίας καθότι είναι ξεκάθαρο πως οι Νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων, υστερούν σημαντικά έναντι της Λάρισας και της Μαγνησίας.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
(Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Σχολή Αγροδιατροφικής Τεχνολογίας ζητά και η Καρδίτσα .... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: