Στροφή προς την αμπελουργία πραγματοποιεί το Βέλγιο

Η κλιματική αλλαγή έχει τεράστιο αντίκτυπο στους οινοπαραγωγούς της Ευρώπης, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αρνητικά. Χαρακτηριστι...Η κλιματική αλλαγή έχει τεράστιο αντίκτυπο στους οινοπαραγωγούς της Ευρώπης, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα αρνητικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η βιομηχανία του Βελγίου, χάρη στα μεταβαλλόμενα πρότυπα θερμοκρασίας.

«Πριν από είκοσι χρόνια είχαμε κρασιά που είχαν γεύσεις από εσπεριδοειδή, λεμόνι και λίγο γκρέιπφρουτ. Σήμερα έχουμε κρασιά που είναι πιο κοντά στα εξωτικά προϊόντα, όπως ο ανανάς. Πρόκειται για αξιοσημείωτη εξέλιξη», λέει ο Rigo, συνιδιοκτήτης του οινοποιείου Domaine de Mellemont.

Σύμφωνα με στοιχεία του βελγικού υπουργείου Οικονομίας, πριν από δώδεκα χρόνια τα αμπέλια κάλυπταν μόλις 72 εκτάρια (περίπου 0,28 τετραγωνικά μίλια) του Βελγίου, μια χώρα ιδιαίτερα γνωστή για τις μπύρες της.

Οι περιφέρειες της Βόρειας Ευρώπης, όπως το Βέλγιο, θα καταστούν κατάλληλες στο μέλλον για τους αμπελώνες και την αμπελοκαλλιέργεια σε σχέση με τις περιφέρειες της Μεσογείου. «Φέτος, προγραμματίζουμε τη συγκομιδή των σταφυλιών μας στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου»,ανέφερε ο κ. Rigo.

«Το βελγικό κρασί είναι πολύ μικρό. Βρίσκεται ακόμη στην εφηβεία του, όταν πρόκειται για ποικιλία σταφυλιών, terroir. Τα επόμενα χρόνια, νομίζω ότι θα ανακαλύψουμε φανταστικά πράγματα».
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια