Εύβοια:Στάχτη 12.000 στρέμματα Δάσους -Ξεκινά η διαδικασία αποζημιώσεων για ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων

Η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή κατέστρεψε περισσότερα από 12.000 στρέμματα πευκοδάσους και 2.000 στρέμματα αγροτοκαλλιέργειας. Ο υπουρ...


Η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή κατέστρεψε περισσότερα από 12.000 στρέμματα πευκοδάσους και 2.000 στρέμματα αγροτοκαλλιέργειας. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου αφού ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, ανέφερε ότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων.
Η ορθή λειτουργία και χρήση των δυνάμεων πυρόσβεσης, εναέριων και επίγειων, η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων και ο σωστός συντονισμός έφεραν ως αποτέλεσμα μια από τις πιο επικίνδυνες πυρκαγιές με δύσκολες ιδιαιτερότητες -όπως οι άνεμοι και η πυρόφιλη βλάστηση- να τεθεί υπό έλεγχο εντός 24ωρου, είπε ο υπουργός Β. Αποστόλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της συνεργασίας τονίζοντας πως η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς των Μεσσαπίων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα το οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε. Όπως είπε τώρα σειρά έχει η αποζημίωση για τις καταστροφές για την οποία θα υπάρξει άμεσα μέριμνα από τον ΕΛΓΑ, ενώ οι εκτάσεις θα κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια