ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Πολωνία επιστρατεύει δορυφορικά δεδομένα για τον έλεγχο των καλλιεργειών


Στην τεχνολογία δορυφορικής τηλεπισκόπησης στρέφεται η Πολωνία, ώστε να έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα των καλλιεργειών της.

«Από το επόμενο έτος, η Πολωνία θα αρχίσει να χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για να ελέγχει τι καλλιεργούν οι αγρότες», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Γεωργίας, Jan Ardanowski.

«Επιπλέον, η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την εκτίμηση των ζημιών που προκαλούνται από την ξηρασία, χωρίς να χρειάζεται να στέλνουμε επιθεωρητές στα χωράφια», πρόσθεσε ο Ardanowski, συμπληρώνοντας ότι «η χρήση τέτοιων μεθόδων θα αποδεσμεύσει αρκετούς χιλιάδες επιθεωρητές που στο εξής θα μπορούν να ασχολούνται με την εκτέλεση άλλων καθηκόντων».

Η χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης δεν είναι τυχαία, καθώς αυτό το καλοκαίρι η Πολωνία πλήττεται από έντονο κύμα καύσωνα και ξηρασία. Το υπουργείο Γεωργίας της χώρας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι περισσότερες από 66.000 πολωνικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις (σ.σ. το 1/3 των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας) έχουν υποστεί απώλειες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της λειψυδρίας, με τη χώρα να προσφεύγει στην Κομισιόν για την παροχή βοήθειας στους αγρότες.
 
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Η Πολωνία επιστρατεύει δορυφορικά δεδομένα για τον έλεγχο των καλλιεργειών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: