Απόρριψη της πρότασης σήμανσης στα οινοπνευματώδη ποτά ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την απόρριψη της πρότασης της βιομηχανίας ποτών για σήμανση των αλκοολούχων προϊόντων ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέλη του Ευρωπα...


Την απόρριψη της πρότασης της βιομηχανίας ποτών για σήμανση των αλκοολούχων προϊόντων ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ότι τα οινοπνευματώδη ποτά δεν πρέπει πλέον να απολαμβάνουν ειδικό καθεστώς σε σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα της διατροφικής αλυσίδας.

Ειδικότερα, 16 ευρωβουλευτές από το S&D, το ΕΛΚ και την ομάδα των Πρασίνων, έστειλαν επιστολή σε αρκετούς Επιτρόπους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Γιούνκερ, λέγοντας ότι η πρόταση της βιομηχανίας ήταν «απογοητευτική», παροτρύνοντας την Κομισιόν να μην τη λάβει υπόψη.

«Η σημερινή κατάσταση δημιούργησε ανισότητες στην εσωτερική αγορά, καθώς ένας παραγωγός γάλακτος έχει υψηλότερο διοικητικό βάρος από ό,τι ένας παραγωγός βότκας. Πιστεύουμε ότι η ΕΕ πρέπει να επιτρέψει ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους τους οικονομικούς φορείς και να μην ευνοήσει μόνο τους παραγωγούς μιας κατηγορίας προϊόντων», ανέφεραν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.

Τον περασμένο Μάρτιο, η βιομηχανία οινοπνευματωδών ποτών παρουσίασε την πολυαναμενόμενη αυτορρυθμιστική πρότασή της για τη σήμανση. Η γενική αρχή είναι ότι οι παραγωγοί θα μπορούν να αποφασίζουν μεμονωμένα ποιες πληροφορίες θα αναγράφονται στην ετικέτα και ποιες θα παρέχονται από το διαδίκτυο. 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια