ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης μεταβιβάζεται στο fund 5IB Innovation Brain
Ενέκριναν το σχέδιο εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης μέσω του Πτωχευτικού Κώδικα, που προβλέπει ευρεία αναδιάρθρωση του δανεισμού και της λειτουργίας της βιομηχανίας, με είσοδο στρατηγικού επενδυτή, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Έτσι, την Πέμπτη 2 Αυγούστου έπεσαν οι υπογραφές, ενώ δόθηκε και το ΟΚ από το Διοικητικό Συμβούλιο Βιομηχανίας, που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη.

Επόμενο βήμα, είναι να υποβληθεί αίτηση υπαγωγής της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης στο αρμόδιο Πρωτοδικείο, ώστε να περάσει η ΕΒΖ στο fund 5IB Innovation Brain.

Η διαδικασία εξυγίανσης προβλέπει την απόκτηση της ΕΒΖ από το fund 5IB Innovation Brain, κούρεμα δανείων και δέσμευση για επενδύσεις από το νέο ιδιοκτήτη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΒΖ διαθέτει τρία εργοστάσια στην Ελλάδα, ένα στο Πλατύ Ημαθίας, ένα στην Ορεστιάδα και ένα στις Σέρρες, αν και λειτουργεί μόνο αυτό στο Πλατύ. Ακόμη διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες στη Σερβία.

Η ανακοίνωση της ΕΒΖ έχει ως εξής:

Την Τετάρτη, 1/8/2018, υπογράφηκε μεταξύ της Εταιρίας και της εταιρίας 5IB INNOVATION BRAIN LLC, με έδρα την Ελβετία, έγγραφο προθέσεων (Letter of Intent) με απώτερο σκοπό την εξυγίανση της Εταιρίας, σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, με την συνεργασία στρατηγικού επενδυτή, τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της και την κατάρτιση συμφωνίας με την απαιτούμενη πλειοψηφία των πιστωτών, με τη διασφάλιση δικαιωμάτων των εργαζομένων, και υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης διενέργειας νομικού και οικονομικού ελέγχου.
Παράλληλα υπογράφηκε συμφωνία συνέργειας μεταξύ των δύο μερών για τη στήριξη της εμπορικής δραστηριότητας της ΕΒΖ.
 
agrotypos.gr
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης μεταβιβάζεται στο fund 5IB Innovation Brain Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: