ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

O Χρ. Κέλλας για τον Γαβρόγλου: ''Προχωρήστε στην ουσία & αφήστε τα (ευχο)λόγια''...


Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη Λάρισα, με αφορμή το σχέδιο για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως όλα δείχνουν ο κ. Γαβρόγλου παραμένει εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες και (ευχο)λόγια χωρίς ουσία.

Το γεγονός, δε, ότι δήλωσε πως “φεύγει περισσότερο πεισματάρης και πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο”, προκαλεί ανησυχία.

Συγκεκριμένα:

• Εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας και το έργο των διδασκόντων του.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση από τη δήλωση του κ. Υπουργού, καθώς έχω εκφράσει επανειλημμένα την ίδια άποψη.

Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να καταργηθούν Σχολές και Τμήματα με σημαντική προσφορά και αποδεδειγμένη διασύνδεση της ακαδημαϊκής έρευνας με την αγορά εργασίας, ούτε να απωλεσθούν και να εκχωρηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του Ιδρύματος.

Επιπλέον, δεν πρέπει να υιοθετηθεί άνιση μεταχείριση για τους διδάσκοντες και το προσωπικό του ΤΕΙ Θεσσαλίας έναντι των αντίστοιχων κατηγοριών άλλων ΤΕΙ.

• Δεν μπόρεσε να προβλέψει το κόστος της συνένωσης.

Αποτελεί ανευθυνότητα η συγκεκριμένη παραδοχή.

Θέλουμε ένα σχέδιο κοστολογημένο, που θα μπορεί να καλύψει πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες και τα λειτουργικά έξοδα των Σχολών και των Τμημάτων, που θα δημιουργηθούν.

• Ανέφερε πως δεν κάνουμε πράγματα με το ζόρι και χρειαζόμαστε συναινέσεις.

Είμαστε υπέρ της συνέργειας των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με συγκεκριμένο σχέδιο και επί ίσοις όροις, για να μην επαναληφθούν λάθη παρελθόντων ετών.

Όμως, μέχρι σήμερα δεν ετέθη ποτέ σε δημόσια διαβούλευση το “Σχέδιο Γαβρόγλου”, για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ούτε έχει γίνει γνωστό το πόρισμα των επιτροπών του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου, που έχει συστήσει το Υπουργείο.

Επιπλέον, ο κ. Υπουργός αδιαφόρησε πλήρως για τις προτάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας και απαξίωσε την πληθυσμιακή βάση της Λάρισας και τη θέση της στην ελληνική περιφέρεια.

• Υποστήριξε ότι τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Τότε, γιατί έχει επιτρέψει να γιγαντωθεί η ανομία και να απειλείται η σωματική ακεραιότητα διδασκόντων και φοιτητών; Σε ποιο ευρωπαϊκό κράτος συμβαίνει κάτι ανάλογο;

• Τάχθηκε κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Πρόκειται για τις γνωστές ιδεοληψίες της κυβέρνησης, που εθελοτυφλεί, αποστερώντας από τη χώρα και τις τοπικές και περιφερειακές οικονομίες πολλαπλά αναπτυξιακά οφέλη και αδιαφορώντας για την αιμορραγία, που υφίσταται ο τόπος με τη φυγή των νέων μας στο εξωτερικό.

• Ανέφερε ότι θα φέρει σύντομα νομοσχέδιο, που θα αφορά αλλαγές στην Τρίτη Λυκείου και την τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο του ’19.

Ευελπιστούμε στο νομοσχέδιο αυτό να μη δούμε πάλι διατάξεις, όπως αυτές που ψηφίστηκαν στο Σ/Ν για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, υπό τον τίτλο “Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ”, που καταλείπουν τα σχέδια δράσης σε μελλοντικές Υπουργικές Αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική της κυβέρνησης για την Παιδεία αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα ατυχών επιλογών, που αποδεικνύονται άλλοτε αναποτελεσματικές και δυσεπανόρθωτες και ενίοτε τραγικές και μοιραίες για την Πατρίδα.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
O Χρ. Κέλλας για τον Γαβρόγλου: ''Προχωρήστε στην ουσία & αφήστε τα (ευχο)λόγια''... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: