ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

«Καμπάνα» για τρεις αγρότες από το Πλημμελειοδικείο Λάρισας

 
Οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας καταγγέλλουν ως άδικη και απαράδεκτη την καταδίκη από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας που δίκασε ως Εφετείο, σε 4 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή τους αγρότες Ρ. Μαρούδα -πρόεδρο ΕΟΑΣΛ, Κ. Τζέλλα Γραμματέα ΕΟΑΣΚ και Χρ. Πάσχου μέλος του Δ.Σ της ΕΟΑΣΚ για κινητοποιήσεις στο μπλόκο Νίκαιας το 2013 «με βάση καθαρά πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους. 
 
«Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί με την κατηγορία της «Διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με πρόθεση από κοινού από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο».

Είναι γνωστό ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών λαμβάνονται μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, με αποφάσεις των Αγροτικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών, Γενικές Συνελεύσεις και πανελλαδικές συσκέψεις. 
 
Η απόφαση του δικαστηρίου πλήττει το δικαίωμα μας να συνδικαλιζόμαστε και να αποφασίζουμε για τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων μας καθώς στοχοποιεί και καταδικάζει τους εκλεγμένους εκπροσώπους του οργανωμένου κινήματος. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να συνδικαλιζόμαστε και να διεκδικούμε, το έχουμε κατακτήσει με αγώνες και θυσίες και δεν πρόκειται να το εκχωρήσουμε σε κανέναν.
Οι Ενωτικές Ομοσπονδίες των αγροτών απαιτούν:

• Να σταματήσουν εδώ και τώρα τα αγροτοδικεία
• Να πάψουν οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων τους και καλούν αγρότες και κτηνοτρόφους να δυναμώσουν τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους, τις Ομοσπονδίες και να δώσουν ηχηρή απάντηση στις διώξεις και την ποινικοποίηση των αγώνων τους.
 
 
ert.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
«Καμπάνα» για τρεις αγρότες από το Πλημμελειοδικείο Λάρισας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: