Δεν πείθουν κανένα οι απαντήσεις των αρμοδίων Υπουργών σε ερωτήσεις Βουλευτών για πλατφόρμες & Επαγγελματικά Δικαιώματα

  Tα στοιχεία που έδωσε η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στους Βουλευτές, είτε απευθείας είτε μέσω των Νομαρχιακών της Τμημάτων είχαν ως αποτέλεσμα κατα...

 
Tα στοιχεία που έδωσε η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, στους Βουλευτές, είτε απευθείας είτε μέσω των Νομαρχιακών της Τμημάτων είχαν ως αποτέλεσμα κατατεθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι, λόγω της διαχείρισης των ηλεκτρονικών συστημάτων από το Τ.Ε.Ε αλλά και στον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου σχετικά με τα εκκρεμή επαγγελματικά δικαιώματα. Συγκεκριμένα παρεμβάσεις έγιναν από τους Βουλευτές κατά σειρά κατάθεσης των ερωτήσεων: κ Β. Κεγκέρογλου, Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ Ν. Μηταράκη, Βουλευτή Χίου της Ν.Δ, κ Μ. Κόνσολα, Βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ, κ Κ. Τζαβάρα, Βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ, κ Χρ. Δήμα Βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ.

Ο Υπουργός Παιδείας μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει σε κανέναν από τους Βουλευτές.

Με αφορμή όμως τις απίστευτες απαντήσεις των Υπουργών Π.ΕΝ και Υ.ΜΕ, κκ Γ. Σταθάκη και Χρ. Σπίρτζη, αντίστοιχα, σε ερωτήσεις Βουλευτών επισημαίνουμε ότι:

Η απάντηση του κ. Σταθάκη συνοψίζεται στο «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» αφού άλλα τον ρωτάνε οι Βουλευτές και σε άλλα απαντάει…

Ενώ γνωρίζει τις διαστάσεις του θέματος, περιορίζεται σε απλή παράθεση των διατάξεων της Υπουργικής απόφασης για την Κτηματολόγιο χωρίς να κάνει καμία αναφορά για την ταμπακιέρα, δηλ. την συμπεριφορά του διαχειριστή του ηλεκτρονικού συστήματος (Τ.Ε.Ε) που ο Υπουργός με απευθείας ανάθεση έδωσε και φυσικά δεν δίνει καμία απάντηση στο πως ο διαχειριστής χωρίς να έχει αρμοδιότητα απονέμει και αφαιρεί επαγγελματικά δικαιώματα αποκλείοντας τους Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι από δραστηριότητες μέσω του συστήματος διεκπεραίωσης εργασιών Μηχανικού!

Βέβαια, από τη γενικότερη στάση απάθειας του Υπουργού απέναντι στον κλάδο δεν περιμέναμε τίποτε καλύτερο, όμως ελπίζαμε ότι ως προς τους κ.κ. Βουλευτές θα μπορούσε να είναι ειλικρινής.

Όσον αφορά στην απάντηση του κ. Σπίρτζη, δυστυχώς επιβεβαιώνεται η θέση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ότι «ο κ. Σπίρτζης δεν έχει αντιληφθεί ότι, εδώ και τρεισήμισι χρόνια κατέχει θέση Υπουργού και δεν είναι πλέον πρόεδρος του Τ.Ε.Ε».

Δεν εξηγείται αλλιώς η πρόκληση του Υπουργού προς τον ερωτώντα Βουλευτή στον οποίο αντί απάντησης του διαβιβάζει «απάντηση» την οποία συνέταξε το Τ.Ε.Ε για λογαριασμό του Υπουργού!

Το Τ.Ε.Ε, όπως ήταν αναμενόμενο, στην απάντηση του αποφεύγει να αναφερθεί στην ουσία της Ερώτησης και εξαντλείται σε παράθεση παλαιότερης νομοθεσίας που δεν αφορά στους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι καθώς και αποφάσεων του Σ.τ.Ε προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του.

Ενδεικτικό της αντιφατικότητας των όσων αναφέρει είναι ότι ενώ τάσσεται υπέρ της «κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των τεχνικών της χώρας με βάση όμως το γνωστικό αντικείμενο του καθενός» επικαλείται τη γνωστή νομοθεσία του 1930 και όχι «το γνωστικό αντικείμενο» κάθε ειδικότητας για να δικαιολογήσει το δικαίωμα των μελών του Τ.Ε.Ε στα Τοπογραφικά!

Τα δε επιχειρήματα του Τ.Ε.Ε περί υπεράσπισης και των δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορούν να εκληφθούν, διότι καταρρίπτονται εν τοις πράγμασι από τη σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν καθημερινά οι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι - χρήστες των ηλεκτρονικών συστημάτων που, όλως τυχαίως, διαχειρίζεται αποκλειστικά το Τ.Ε.Ε καθώς και από τις γνωστές παρεμβάσεις του διαχρονικά προκειμένου να μην εκδοθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από την Πολιτεία.

Οι ερωτώντες Βουλευτές δεν απευθύνθηκαν στο Τ.Ε.Ε διότι γνωρίζουν τι θα απαντούσε «ο επ’ αμοιβή» Διαχειριστής των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Η όλη διαδικασία είναι προκλητική προς τους Βουλευτές και κοροϊδία προς τους Μηχανικούς Τ.Ε.Ι!

Αφού η Πολιτεία δεν είναι σε θέση να ρυθμίσει το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων φυσικό είναι να αποθρασύνονται οι συντεχνίες σε βαθμό που να παρουσιάζονται και ως προστάτες του δημοσίου συμφέροντος και να απαντούν για λογαριασμό του Υπουργού.

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ζητά από τους Υπουργούς Π.ΕΝ και Υ.ΜΕ να σταματήσουν την ανάθεση των ηλεκτρονικών συστημάτων στο Τ.Ε.Ε και ο Υπουργός Παιδείας να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τον άμεσο καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Μηχανικών Τ.Ε.Ι με βάση το σχέδιο της πρότασης νόμου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ και να προχωρήσουν στην νομοοργάνωση της Ένωσης ώστε από καλύτερη θέση να υποστηρίξει τους έχοντες ανάγκη επαγγελματίες Μηχανικούς Τ.Ε.Ι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]