Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εκνευρισμένος από την άρνηση του σχεδίου του για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας ο Γαβρόγλου


Γαβρόγλου κατά Σπηλιώτη για άρνηση - Ζητα δημοψήφισμα στους καθηγητές του ΤΕΙ!
Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα στη Λάρισα .Φανερά εκνευρισμένος από την άρνηση του σχεδίου του για τη συγχώνευση από τα δύο τρίτα τουλάχιστο της εκπαιδευτικής κοινότητας, εμφανιστηκε ο υπουργός Παιδειας Κώστας Γαβρόγλου, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, κάνοντας προσωπική επίθεση στον πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφώντα Σπηλιωτη, για την απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ να μη κάνει δεκτό το σχέδιο νόμου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Λαμίας, αλλά και της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, ενώ μόνο η σύγκλητος του πανεπιστημίου Θεσσαλίας - όπως ήταν αναμενόμενο- ενέκρινε το σχέδιο συγχώνευσης. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αντιδράσεις σε επίπεδο φορέων Θεσσαλίας με τη δημοτική αρχή των Τρικαλων να λαμβάνει απόφαση για κινητοπίηση και κάθοδο στην Αθήνα, ενώ ανάλογη αναμένεται αν είναι η απόφαση και των συλλογικοτήτων και στην καρδίτσ. παράλληλα στη Λάρισα ο δήμαρχος συγκαλεί έκατκτο δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα το μεσημέρι στις 2.00 (κι ενώ η διαβούλευση λήγει το πρωί της ίδιας μέρας στις 9.00) με μοναδικό θέμα αυτό του σχεδίου συγχώνευσης του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το πανεπιστήμιο.

Ωστόσοο υπουργός αφήνει να εννοηθεί, προφασιζόμενος ότι η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ δεν εκφράζει την πλειοψηφία των καθηγητών του ΤΕΙ ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του και θα ..προχωρήσει με δημοκρατικές διαδιακασίες (!) στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Αυτό αλλωστε (ότι δεν κάνει πίσω παρά τις αντιδρασεις) φάνηκε και από το γεγονός ότι αρνήθηκε να συναντήσει τους φορεις της Καρδιτσας, πριν την ολοκλήρωση της διαβούλευσης και τους έκλεισε ραντεβού κατόπιν εορτής για την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.


Υπουργός για ΤΕΙ Θεσσαλίας: Να ερωτηθούν τα μέλη της Κοινότητας εάν συμφωνούν με την απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ

Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό Κανάλι δήλωσε μεταξύ άλλων :

Εμάς μας ενδιαφέρει τι λένε οι καθηγητές. Αυτό εκφράστηκε εν μέρει στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κατέληξε στο “εμείς θέλουμε να πάμε μόνοι”. Εγώ θέλω να ερωτηθούν τα μέλη της κοινότητας του ΤΕΙ αν θέλουν κάτι τέτοιο που αποφάσισε η Σύγκλητος. Όταν ήμουν στη Λάρισα είπα αν θέλετε να πάτε μόνοι να το δούμε, αλλά αυτό σημαίνει ότι προϋποθέτει μια μεγάλη συναίνεση.Ας ερωτηθούν τα μέλη του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Αλλιώτικα θα προχωρήσουμε συντεταταγμένα και δημοκρατικά”

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας αποφάσισε , κατά πλειοψηφία (14 υπέρ, 12 κατά, 1 λευκό):

Α. Να απορρίψει το Σχέδιο Νόμου για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Β. Να ζητήσει απ΄τον υπουργό την απόσυρση του Σχεδίου Νόμου, και

Γ. Να μην δεχθεί να συγχωνευθεί με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, εάν ο Κ. Γαβρόγλου επιμείνει στις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου, που βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ειδικότερα η απόφαση της Συγκλήτου έχει ως εξής:

Μετά τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Νόμου από το Υπουργείο Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, η Σύγκλητος του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας, σε έκτακτη συνεδρίασή της, σήμερα 01-10-2018, αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

1. Την απόρριψη του προτεινόμενου σχεδίου νόμου και την άμεση απόσυρσή του από το Υπουργείο.

2. Την υλοποίηση της εξαγγελίας του Υπουργού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα, για στήριξη των Ιδρυμάτων που επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία (σ.σ. ο υπουργός είχει δηλώσει ότι όποιο ΤΕΙ δεν επιθυμεί συνέργεια με Πανεπιστήμιο μπορεί να παραμείνει ΤΕΙ) .

3. Να εξουσιοδοτήσει τον Πρύτανη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση και υλοποίηση των αποφάσεων της Συγκλήτου και την προάσπιση της συνέχισης της ύπαρξης και λειτουργίας του Ιδρύματος.

Η απόρριψη του προταθέντος σχεδίου νόμου από τη Σύγκλητο του ΤΕΙ επαναφέρει τη συζήτηση στο αρχικό ερώτημα που έχει πραγματική αξία: Πώς θα εξασφαλισθεί η αυτοτελής και αυτοδύναμη ανάπτυξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Λάρισα. Η Λάρισα είναι η τέταρτη πόλη της Ελλάδας και κινδυνεύει να μείνει χωρίς τριτοβάθμιο ίδρυμα. Εμείς καλούμε όλους τους φορείς και τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης να χαράξουμε μια άλλη προοπτική: Την προοπτική της αυτοτελούς και αυτοδύναμης ανάπτυξης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Λάρισα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση απόρριψης του σχεδίου συγχώνευσης έλαβε και το ΤΕΙ Λαμίας
 
 
 
 https://www.thessaliatv.gr/news/64194/gabroglou-kata-spilioti-gia--arnisi----zita-dimopsifisma-stous-kathigites-tou-tei/
Εκνευρισμένος από την άρνηση του σχεδίου του για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας ο Γαβρόγλου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.