Συνάντηση για την αξιοποίηση της Γεωργικής Σχολή Μεσαράς

Η αξιοποίηση της Γεωργικής Σχολής στη Μεσαρά, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα κατάρτισης, εκπαίδευσης και χρήσης της καινοτομίας και της έ...


Η αξιοποίηση της Γεωργικής Σχολής στη Μεσαρά, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα κατάρτισης, εκπαίδευσης και χρήσης της καινοτομίας και της έρευνας προς όφελος του αγροτικού κόσμου, όπως, επίσης, η επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων ήταν στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης με την αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Καινοτομίας, Έφη Κουτεντάκη.

Όπως δήλωσε η ίδια, το αμέσως επόμενο διάστημα, ύστερα από συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, θα διαμορφωθεί το τελικό πλάνο λειτουργίας, που αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης.

Στη συνάντηση στο Υπουργείο, παρουσία και του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, συζητήθηκε, ακόμη, η υλοποίηση της πρόσφατης κοινής Υπουργικής απόφασης του Υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη και του Αναπληρωτή Υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη, η εφαρμογή των διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό των προϊόντων, των παραγωγικών διαδικασιών και των υπηρεσιών ως καινοτομικών. Μάλιστα η απόφαση αφορά την ενεργοποίηση δράσης για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με προϋπολογισμό 100 εκ. ευρώ και την ενίσχυση «συνεργειών και δικτυώσεων» προϋπολογισμού επίσης 100 εκ. ευρώ. 
 
Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων ή την εισαγωγή οργανωτικών και διαδικαστικών καινοτομιών. Από τα παραπάνω προγράμματα η Κρήτη, εξ αιτίας και της λειτουργίας των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων, αναμένεται να ευνοηθεί σημαντικά μέσα από την χρηματοδότηση καινοτόμων πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]