Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βασίλης Έξαρχος (ΚΙΝΑΛ): Φόροι, εισφορές & ΦΠΑ εξοντώνουν τους αγρότες


Περιοδεία κλιμακίου του ΚΙΝ.ΑΛ. στην ΕΒΟΛ και άλλους συνεταιρισμούς
Τη συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, στον Βόλο, τον οινοποιητικό συνεταιρισμό «Η Δήμητρα» και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου – Βορείων Σποράδων επισκέφτηκε σήμερα κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Έξαρχο.

Σε δηλώσεις του από τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ, όπου τον υποδέχτηκε και τον ενημέρωσε για την πορεία της οργάνωσης αλλά και τα σοβαρά προβλήματα στον αγροτικό τομέα και την κτηνοτροφία ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος, ο κ. Έξαρχος δήλωσε πως ο πρωτογενής τομέας είναι υπό διωγμό και ότι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές εξοντώνουν τους αγρότες, ενώ την ίδια στιγμή το κόστος παραγωγής γιγαντώθηκε από τις ατέλειωτες αυξήσεις στον ΦΠΑ.

Ο πρώην υφυπουργός εκτίμησε ότι η φετινή χρονιά θα είναι η χειρότερη από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους στην κτηνοτροφία εξαιτίας των χαμηλών τιμών στο γάλα, ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ., πρώτο κατήγγειλε τον αντιπαραγωγικό χαρακτήρα των πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που οδηγούν όπως είπε «σε εξόντωση τον αγρότη, καθώς αφαιρεί πάνω από το 60% του εισοδήματός του και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη γεωργική παραγωγή. Και «όλα αυτά χωρίς ελπίδα, χωρίς σχέδιο».
??

Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε τα σημαντικότερα σημεία του προγράμματος του κόμματός της, που είναι τα ακόλουθα:

*Θέσπιση ισχυρών φορολογικών κινήτρων για την προώθηση νέων συλλογικών δομών για αντιμετώπιση των διαθρωτικών προβλημάτων κόστους και μικρού μεγέθους. Ο φόρος να επανέλθει στο 13% και επιστροφή 5 μονάδες ΦΠΑ στους οργανωμένους παραγωγούς για μείωση του κόστους παραγωγής.
*Ασφαλιστικές εισφορές για το νέο ζευγάρι αγροτών τα πρώτα πέντε χρόνια, για να διευκολύνουμε την ανανέωση των παραγωγών μας.
*Δημιουργία ταμείου (ΕΤΕΑΝ) χρηματοδότησης των παραγωγικών επενδύσεων στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων για να στηρίξουμε την παραγωγική διαδικασία με την αναγκαία χρηματοδότηση. Ο πρωτογενής τομέας να παίξει τον ρόλο του στο αναπτυξιακό σοκ που χρειάζεται η χώρα.
*Σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη αξιοποίηση της ντόπιας παραγωγής και ενίσχυση των εξαγωγών.

*Προγράμματα στήριξης των εξαγωγών με ενέργειες προώθησης των αγροτικών προϊόντων, αξιοποιώντας τα κοινοτικά προγράμματα.
*Επιτάχυνση της εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και πλήρης εφαρμογή της ΚΑΠ 2014-2020, ώστε οι αγρότες και ο πρωτογενής τομέας να αξιοποιήσουν πλήρως τα περίπου 20 δισ. ευρώ που εξασφαλίσαμε με σωστή διαπραγμάτευση.
*Άμεση καταβολή των ενισχύσεων από ΟΠΕΚΕΠΕ και αποζημιώσεων από ΕΛΓΑ.

Ο Βασίλης Έξαρχος συνοδεύονταν στην περιοδεία του από το Γραμματέα του Τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής κ. Μενέλαο Γαρδικιώτη, από το μέλος της ΚΕ Δημ. Κουτσούκο, τη Γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας κ. Φούλη Τσιώμου, και τα μέλη της ΝΕ κ.κ. Γαρύφαλλο Αντζούρη και Απ. Παπατόλια, τον Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Σακκόπουλο, τον περιφερειακό σύμβουλο Μαγνησίας κ. Δημ. Λουφόπουλο, τον υπεύθυνο αγροτικού τομέα κ. Θανάση Κούντρια, τον κ. Άγγελο Γεωργακόπουλο και άλλα στελέχη.

«Το πουλόβερ ξηλώνεται»

Ερωτηθείς ο κ. Έξαρχος να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις τόνισε ότι «το πουλόβερ ξηλώνεται και ότι η παραίτηση Κοτζιά επιβεβαιώνει την κρίση που σοβεί στον κυβερνητικό συνεταιρισμό».

Τέλος όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές, παρέπεμψε στην εγκύκλιο που απέστειλε ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ.
 
 
thessaliatv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Βασίλης Έξαρχος (ΚΙΝΑΛ): Φόροι, εισφορές & ΦΠΑ εξοντώνουν τους αγρότες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: