ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περισσότερο χρόνο ζητούν αμβυκούχοι & αμπελουργοί για την παραγωγή τσίπουρου


Διυπουργική σύσκεψη για την επίλυση των προβλημάτων της νέας αποστακτικής περιόδου
Σύσκεψη για τον συντονισμό των αρχών ενόψει της έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός, Σταύρος Αραχωβίτης, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο υπουργείων.

Επίσης τονίζεται ότι υζητήθηκαν αρχικά τρόποι υπέρβασης των φετινών προβλημάτων. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στη διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι διήμεροι παραγωγοί για τις φετινές άδειες απόσταξης. Παράλληλα συμφωνήθηκε σε πολιτικό επίπεδο η άμεση παροχή οδηγιών για την ομαλή διαδικασία χορήγησης των αδειών απόσταξης.

Ένα από τα βασικά θέματα που προκύπτει πάντως έχει να κάνει με το χρόνο των αδειών απόσταξης, ένα θέμα που όπως σημειώνει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Γιώργος Λαδόπουλος προκύπτει από τα καιρικά φαινόμενα και τις συνθήκες που επικράτησαν τόσο το καλοκαίρι όσο και τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου. «Η πρώτη ύλη για την οινοποιία υπέστη ζημιές, αλλά παραμένει πρώτη ύλη προς απόσταξη, κάτι που σημαίνει ότι αυξήθηκαν οι διαθέσιμες ποσότητες για την παραγωγή αποσταγμάτων όπως είναι το τσίπουρο» αναφέρει ο κ. Λαδόπουλος, ζητώντας να επεκταθεί το χρονικό διάστημα που θα είναι διαθέσιμο για τους αμβυκούχους στα 4 48ώρα. «Κάτι τέτοιο ίσχυε και τα δύο προηγούμενα χρόνια και θεωρώ ότι θα βρούμε λύση και σ αυτό το θέμα για τους συναδέλφους παραγωγούς» υπογράμμισε ο κ. Λαδόπουλος, περιμένοντας τις οριστικές εξελίξεις άμεσα.

Χρυσόστομος Τρίμμης
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Περισσότερο χρόνο ζητούν αμβυκούχοι & αμπελουργοί για την παραγωγή τσίπουρου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: