Χρήσιμες συμβουλές πριν ανάψουμε το τζάκι!

Η θερμοκρασία αρχίζει και πέφτει. Οι κρύες χειμωνιάτικες νύχτες είναι πια γεγονός. Αρκετά βράδια παραμένουμε σπίτι και περνάμε όμορφες σ...


Η θερμοκρασία αρχίζει και πέφτει. Οι κρύες χειμωνιάτικες νύχτες είναι πια γεγονός. Αρκετά βράδια παραμένουμε σπίτι και περνάμε όμορφες στιγμές με την οικογένεια ή αγαπημένα μας πρόσωπα. Για κάποιους από εμάς αυτό το μοναδικό σκηνικό γεμίζει ζεστασιά και θαλπωρή από ένα όμορφο αναμμένο τζάκι. Όμως προσοχή! Το τζάκι, όπως σχεδόν όλα τα πράγματα, θέλει προσοχή και φροντίδα, ώστε όχι μόνο να λειτουργεί σωστά αλλά και να μη δημιουργεί ατυχήματα.

Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες χρήσιμες συμβουλές πριν ανάψουμε το τζάκι μας φέτος:

1. Ελέγχουμε την καμινάδα και την οροφή της για τυχόν ρωγμές ή ζημιές. Σε περίπτωση που εντοπίσουμε φθορές, ζημιές ή ρηγματώσεις, οφείλουμε να τις επιδιορθώσουμε. Όχι μόνο για τη σωστή λειτουργία του τζακιού, αλλά και για την προστασία της κατοικίας μας.

2. Καθαρίζουμε επιμελώς το τζάκι πριν το ανάψουμε. Τα υπολείμματα κάπνας συσσωρεύονται και δημιουργούν ‘κρούστα’ στα τοιχώματα καμινάδων και μπουριών. Με τον καθαρισμό της καμινάδας επιτυγχάνεται η σωστή καύση των ξύλων, διασφαλίζοντας έτσι τη θερμική απόδοση του τζακιού ή της ξυλόσομπας.

3. Αποφεύγουμε τα εύφλεκτα αντικείμενα, όπως βιβλία, έντυπα, διακοσμητικά αντικείμενα κ.ά. γύρω από το τζάκι μας για την αποφυγή ατυχήματος.

4. Χρησιμοποιούμε πλέγμα γύρω από την εστία της φωτιάς. Η ιδανική σίτα είναι η μεταλλική που θα προστατεύσει τα έπιπλα κοντά και γύρω από το τζάκι από τυχόν ξύλα που «σκάνε».
 
real.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]