Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γάλα αμυγδάλου: Το γάλα που έγινε μόδα!


Προμηθευτείτε αμύγδαλα ωμά, ανάλατα. Γάζες για να φτιάξετε ένα καλό φίλτρο. Και ένα μπλέντερ. Αυτά θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το δικό σας γάλα από αμύγδαλα! Το οποίο θα αρωματίσετε αν θέλετε με βανίλια και θα το απολαύσετε είτε στο ποτήρι είτε με τα δημητριακά σας. Εγώ πάντως με τέτοιο γάλα φτιάχνω μια πεντανόστιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής!

Υλικά
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά με την φλούδα τους
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 κλωναράκι βανίλια
Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ βάζω σε ένα μπολ τα αμύγδαλα και τα σκεπάζω με νερό. Τα αφήνω τουλάχιστον 8 ώρες να μουλιάσουν.

Την άλλη μέρα τα σουρώνω, τα ξεπλένω καλά και τα βάζω στο μπλέντερ με τα τρία ποτήρια νερό και το κλωναράκι της βανίλιας. Τα χτυπάω να πολτοποιηθούν για ένα λεπτό περίπου.

Πάνω από ένα μεγάλο μπολ βάζω ένα σουρωτήρι το οποίο έχω στρώσει με πολλά κομμάτια γάζα και αδειάζω εκεί το μίγμα από το μπλέντερ. Περιμένω 5-10 λεπτά να περάσει όσο περισσότερο υγρό γίνεται. Διπλώνω τη γάζα για να κλείσω τον πολτό που έχει μείνει και σφίγγω με τα χέρια καλά για να στραγγίξω ότι έχει μείνει.

Μεταφέρω το γάλα σε γυάλινο μπουκάλι και το φυλάω στο ψυγείο για 4-5 μέρες. Το μόνο που χρειάζεται κάθε φορά πριν το χρησιμοποιήσω είναι ένα καλό κούνημα του μπουκαλιού.

Υ.Γ. Τα απομεινάρια του αμύγδαλου στη γάζα δεν τα πετάω. Τα απλώνω σε λαδόκολλα σε ταψί και τα ψήνω σε χαμηλό φούρνο να στεγνώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν τα τρίβω στο μούλτι να γίνουν λεπτό αλεύρι αμυγδάλου με το οποίο αντικαθιστώ μέρος του κανονικού αλευριού, σε κέικ και μπισκότα
Πηγή:

Tastyday.gr, news247.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Γάλα αμυγδάλου: Το γάλα που έγινε μόδα! Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 4:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.