ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το Brexit «απειλή» για την υγεία των ζώων και την επισιτιστική ασφάλεια

 
Το ενδεχόμενο «μη συμφωνίας» για το Brexit αποτελεί σοβαρή απειλή για τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων και την επισιτιστική ασφάλεια, γράφει σε άρθρο του στη Euractiv ο Εκτελεστικός Διευθυντής της HealthforAnimals, Carel du Marchie Sarvaas.

«Εάν το μεγαλείο ενός έθνους μπορεί να κριθεί από τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τα ζώα του, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στο Brexit, καθώς συνιστά μια τεράστια πρόκληση για την κτηνιατρική».

Μια μη-συμφωνία θα μπορούσε να σταματήσει την παραγωγή και την προμήθεια φαρμάκων για τα ζώα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όσο και στις εξαγωγικές αγορές του.

«Οι κτηνίατροι ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με ζώα που πάσχουν από ιάσιμες ασθένειες, αλλά δεν θα είναι σε θέση να κάνουν τίποτα για να τα βοηθήσουν, διότι δεν θα υπάρχει πλέον μια ρύθμιση για τις εταιρείες που προμηθεύουν τα κατάλληλα φάρμακα», υπογραμμίζει ο κ. Sarvaas.

Ακόμη και αν εξασφαλιστεί μια συμφωνία, τυχόν νέες καθυστερήσεις στα σύνορα, αλλαγές στις τελωνειακές διαδικασίες ή αυξημένα κόστη θα θέσουν σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων.

Το γεγονός αυτό θα επηρεάσει όχι μόνο την υγεία των ζώων συντροφιάς, αλλά και τη δημόσια υγεία και εν τέλει τη διαθεσιμότητα κρέατος, γάλακτος και αυγών που παράγονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Το Brexit «απειλή» για την υγεία των ζώων και την επισιτιστική ασφάλεια Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: