ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ERAFP: Αυξάνεται η πράσινη χρηματοδότηση στην ΕΕ


Οι επενδυτές πρέπει να λαμβάνουν όλο και περισσότερο υπόψη τους κινδύνους που σχετίζονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του γαλλικού συνταξιοδοτικού ταμείου ERAFP και αντιπρόεδρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος, Philippe Desfossé.

«Το αισιόδοξο είναι ότι βλέπουμε αύξηση της πράσινης χρηματοδότησης. Οι συνεισφέροντες ανησυχούν για περιβαλλοντικά, κοινωνικά και κλιματολογικά ζητήματα», υπογράμμισε ο κ. Desfosse.

«Όλο και περισσότεροι μεγάλοι επενδυτές υιοθετούν μια προσέγγιση SRI (Κοινωνικά Υπεύθυνων Επενδύσεων). Το διοικητικό συμβούλιο του ERAFP συνέταξε τον χάρτη του SRI μόλις το σχέδιο είχε τεθεί σε εφαρμογή.

Τέλος, ο κ. Desfosse εξέφρασε την ανάγκη περαιτέρω της πράσινης χρηματοδότησης. «Μία από τις προκλήσεις είναι η μείωση της επιρροής του βραχυπρόθεσμου στις αποφάσεις μας και η προώθηση των μακροπρόθεσμων επενδύσεων. Πρέπει να υπερβούμε τα εθνικά πλαίσια και να επιτύχουμε το συντομότερο δυνατό μια συστημική αλλαγή που θα κινητοποιήσει σημαντικά ποσά για την προστασία του περιβάλλοντος», κατέληξε.
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
ERAFP: Αυξάνεται η πράσινη χρηματοδότηση στην ΕΕ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: