ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πρύτανης ΤΕΙ Θεσσαλίας: Δημοκρατία a la carte από τον Γαβρόγλου...

 
Προσπαθεί να εκμαιεύσει από το ΤΕΙ απόφαση που αυτός θέλει ...
«Η δημοκρατία a la carte που προωθεί ο κ. υπουργός για να εκμαιεύσει την απόφαση που θέλει από τα Ιδρύματα που διατυπώνουν διαφορετική γνώμη στο θέμα των συγχωνεύσεων, δεν τιμά ούτε την ιστορία του, ούτε και την ακαδημαϊκή του πορεία».

Τη δήλωση αυτή έκανε στο esos ο Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης, απαντώντας στο ν υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρογλου, ο οποίος ζήτησε Να ερωτηθούν τα μέλη της Κοινότητας εάν συμφωνούν με την απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ.

Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, μιλώντας στο esos τόνισε επίσης τα εξής:

Συντεταγμένα όργανα: Τα Ιδρύματα έχουν συντεταγμένα όργανα με τα οποία εκφράζουν τη βούλησή τους και λαμβάνουν τις αποφάσεις τους.

Δημοκρατικό ολίσθημα: Έμμεση κατάργηση αυτών των οργάνων δεν προβλέπεται από κανένα νόμο (ούτε και τον 4485/17, που είναι δικός του) και η όποια τέτοια απόφαση παράκαμψης των θεσμικών οργάνων συνιστά δημοκρατικό ολίσθημα.

Ο κ. υπουργός να εγκαταλείψει αυτές τις πρακτικές: Προτείνω στον κ. υπουργό να εγκαταλείψει αυτές τις πρακτικές και να αναρωτηθεί γιατί ο ελπιδοφόρος διάλογος που έχει ανοίξει από καιρό με δικιά του ευθύνη δεν φαίνεται να είναι εύκολος για την περίπτωση της Θεσσαλίας.

Ολοκληρωμένη πρόταση: Το ΤΕΙ Θεσσαλίας συμμετείχε με ολοκληρωμένη πρόταση, που αποφασίστηκε από τη Σύγκλητο, και ως προς τη γεωγραφία του νέου Ιδρύματος, αλλά και τη θεσμική μετάβαση όλων των συντελεστών, με σχέδιο για την εύρυθμη λειτουργία του νέου φορέα στο μέλλον.

Για δημοψήφισμα: Απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις μας και υιοθετήθηκαν πλήρως οι προτάσεις του Π.Θ.. Σημειώνω βεβαίως ότι η κατατεθείσα πρόταση από το ΤΕΙ Θεσσαλίας προς το Υπουργείο αποφασίστηκε από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος και όχι με δημοψήφισμα.

Γιατί απαντήσαμε με ένα ξερό όχι: Κατηγορηθήκαμε από τον κ. Υπουργό ότι η Σύγκλητος του ΤΕΙ αποφάσισε με ένα ξερό όχι στο Σ/Ν. Αυτό έγινε διότι οι προηγούμενες προτάσεις μας δεν υιοθετήθηκαν στο παραμικρό από τον Υπουργό, γι’ αυτό και η Σύγκλητος του ΤΕΙ/Θ απέρριψε εξ ολοκλήρου το σχέδιο.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πρύτανης ΤΕΙ Θεσσαλίας: Δημοκρατία a la carte από τον Γαβρόγλου... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: