ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΦΚΑ:Αγροτικές ασφαλιστικές εισφορές στο 12% από τον ΦλεβάρηΤον Φεβρουάριο θα κάνουν πρεμιέρα τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ (του Ιανουαρίου 2019) με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. Το νέο νομοσχέδιο- σκούπα του υπουργείου Εργασίας που κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή περιλαμβάνει σειρά διατάξεων που αναπροσαρμόζουν συνολικά το σύστημα ασφαλιστικών εισφορών.

Αυτό θα περιλαμβάνει – συμφώνα με όσα έγιναν γνωστά - 37 άρθρα και νε την ψήφισή του θα μειωθούν τα ασφάλιστρα της κύριας σύνταξης, επικουρικής και εφάπαξ για 250.000 επιτηδευματίες και αγρότες, ενώ ρυθμίζει και άλλα ζητήματα ασφαλιστικά και εργασιακά.

Ειδικότερα, όσον αφορά την αγροτική ασφάλιση, ειδική διάταξη που θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο θα αντικαθιστά το άρθρο 40 του νόμου Κατρούγκαλου ώστε το ασφάλιστρο κύριας σύνταξης των αγροτών του πρ. ΟΓΑ να ακολουθήσει νέα μεταβατική περίοδο και να συγκλίνει στο 13,3% και όχι στο 20%.

Έτσι διαμορφώνεται πλέον ως εξής: το 2019 στο 12%, το 2020 στο 12,67%, το 2021 στο 13% και το 2022 στο 13,3%.

Οι ελάχιστες εισφορές διατηρούνται όπως και στις υπόλοιπες κατηγορίες ως έχουν με την υπερ- κατώτατη δηλ. βάση υπολογισμού στο 70% του κατώτατου μισθού και τα ποσοστά ως είχαν.

agronews.gr
 
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΕΦΚΑ:Αγροτικές ασφαλιστικές εισφορές στο 12% από τον Φλεβάρη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: