ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Προτεραιότητα η στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας αποτελεί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την ΚΑΠ μετά το 2021


Ειδική ενίσχυση για τις γυναίκες αγρότισσες, οικολογικό πριμ για την αιγοπροβατοτροφία, διατήρηση εξισωτικής αποζημίωσης και αύξηση της συνδεδεμένης στους κτηνοτρόφους, περιλαμβάνονται στις θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για τα στρατηγικά σχέδια της νέας ΚΑΠ 2021-2027, τις οποίες παρουσίασε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. «Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία 3,5 χρόνια ουσιαστικά είναι παντελώς απούσα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγάλη πολιτική οικογένεια που ανήκει η ΝΔ φανερώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον Πρωτογενή Τομέα», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η πρόταση μου, μεταξύ άλλων, για ενσωμάτωση ειδικής ενίσχυσης του κλάδου της αιγοπροβατοτροφίας έγινε αποδεκτή από το ΕΛΚ. Τα μέτρα και οι στρατηγικές που υιοθετήθηκαν από το ΕΛΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες παραγωγούς και κτηνοτρόφους. Ιδιαίτερα, τώρα που ο Πρωτογενής Τομέας έχει πληγεί σοβαρά από την φορολογική και ασφαλιστική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Πολιτικές υπερφορολόγησης που αποτελούν αποκλειστική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης, όπως επανειλημμένως έχει απαντήσει σε ερωτήσεις μου ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πιέρ Μοσκοβισί».

Τα θεσμικά μέτρα που προτείνονται στην νέα ΚΑΠ από το ΕΛΚ, θα αφορούν:

α) Διατήρηση τουλάχιστον των τρεχόντων ποσοστών συγχρηματοδότησης καθώς και αύξησή τους σε ορισμένες περιπτώσεις όπως π.χ. στους νέους γεωργούς ή στην ανταλλαγή γνώσεων και πληροφοριών και στο σύστημα παροχής συμβουλών

β) Ειδική ενίσχυση για τις γυναίκες αγρότισσες, στοιχείο που θα συμβάλει σημαντικά στην αναγκαία ηλικιακή ανανέωση του κλάδου.

γ) Τη θέσπιση μιας ειδικής περιβαλλοντικής πληρωμής στο πλαίσιο των Οικολογικών Προγραμμάτων τα λεγόμενα Eco-Schemes, ως αναγνώριση του ρόλου που παίζουν ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας και ειδικότερα η εκτατική στην προστασία της βιοποικιλότητας, στην πρόληψη της κλιματικής αλλαγής, στην πρόληψη των πυρκαγιών, στην διατήρηση του φυσικού τοπίου, στην απασχόληση στις ορεινές και περιοχές με ειδικά μειονεκτήματα, κοκ.

δ) Τη συμπερίληψη της αιγοπροβατοτροφίας με κατάλληλες προσαρμογές ως ισότιμος τομεακός τύπος παρεμβάσεων όπως πχ ο αμπελοοινικός τομέας, τα οπωροκηπευτικά, η μελισσοκομία, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της τρέχουσας χαμηλής παραγωγικότητας μέσα τόσο από εθνικά προγράμματα στήριξης όσο και από επιχειρησιακά προγράμματα.

ε) Τη διατήρηση της εξισωτικής αποζημίωσης, ενός βασικού εργαλείου διατήρησης της εκτατικής γεωργικής δραστηριότητας, στα αγροπεριβαλλοντικά μέτρα, απελευθερώνοντας έτσι πόρους για αναπτυξιακά μέτρα

στ) Αύξηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων στην αιγοπροβατροφία, μέσα από την διατήρηση των τρεχουσών επιπέδων των συνδεδεμένων ενισχύσεων δηλαδή 13% + 2% (για τις πρωτεϊνούχες καλλιέργειες) αντί 10% + 2% που προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Προτεραιότητα η στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας αποτελεί του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την ΚΑΠ μετά το 2021 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: