Διαμαρτυρίες από αγρότες στην ΔΕΗ για ισοπέδωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων

Μεγάλη οικονομική ζημιά προκάλεσε στους αγρότες η ισοπέδωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων,όπως αναφέρουν αγρότες της Τ.Κ. Ροδώνα.Αξίζει να σ...


Μεγάλη οικονομική ζημιά προκάλεσε στους αγρότες η ισοπέδωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων,όπως αναφέρουν αγρότες της Τ.Κ. Ροδώνα.Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις απαλλοτριώθηκαν και αποζημιώθηκαν το 1978, με σκοπό εξόρυξη λιγνίτη, ωστόσο σύμφωνα με τον κύριο Ακριτίδη δικαστική απόφαση, επιτρέπει στους πρώην κατόχους των εν λόγω εκτάσεων την καλλιέργεια τους, ωσότου η ΔΕΗ προβεί στην αξιοποίηση των ακινήτων.Οι παραγωγοί-κάτοικοί της Τοπικής Κοινότητας, εξέφρασαν την απορία και την αγανάκτηση τους, για την πρακτική που ακολούθησε η ΔΕΗ, με την οποία όπως σημείωσαν ουδέποτε υπήρξαν ως τώρα προβλήματα στις σχέσεις τους, παρά τις ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στον οικισμό, όσο και στις παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις, από την δραστηριότητα της.

Στον αντίποδα πληροφορίες που προέρχονται από τον χώρο της ΔΕΗ, υποστηρίζουν ότι στα όρια των απαλλοτριωμένων εκτάσεων για λόγους ασφαλείας απαγορεύει την είσοδο τρίτων χωρίς την έγκριση της. Επίσης για τις εκτάσεις που καταπατήθηκαν έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες.
ert.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]