ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κατερίνα Νοτοπούλου:Κατάργηση φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς & ΚΟΙΝΣΕΠ


Στην κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και την μείωση - έως και 35% - των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών αναφέρθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, στη διάρκεια ημερίδας για την άμπελο και την παραγωγή τσίπουρου, που πραγματοποιήθηκε Κυριακή (4 Νοεμβρίου 2018), στον 'Ιασμο του νομού Ροδόπης.

Θυμίζουμε ότι υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος (400-1.000 ευρώ) έχουν εταιρείες και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι με «μπλοκάκια», μικρομεσαίοι επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες (αγρότες) που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητές τους. Το τέλος επιτηδεύματος πληρώνεται μαζί με τον φόρο εισοδήματος κάθε χρόνο. Το τέλος δεν αφαιρείται από το συνολικό εισόδημα ή από τον φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα και δεν εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα των νομικών προσώπων.

Η Υφυπουργός στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Μακεδονίας και της Θράκης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης, να βελτιώσει τη θέση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής στην πυραμίδα των εξαγωγών, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές.

Επίσης πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά σε συντονισμένες δράσεις που θα αναδείξουν την ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων, μέσω της εκπόνησης ενός Εθνικού Συστήματος Πιστοποιημένης Ποιότητας αγροτικών προϊόντων που να αναγνωρίζεται διεθνώς.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, εντάσσεται και η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ και την μείωση - έως και 35% - των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη ΔΕΘ.

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Νοτοπούλου, ευχήθηκε, η γιορτή αυτή να γίνει ένας τοπικός πολιτιστικός θεσμός και το φημισμένο τσίπουρο Ιάσμου να κάνει τον όμορφο αυτό τόπο αγροτο-τουριστικό προορισμό.

Στη συνέχεια η κ. Νοτοπούλου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ιάσμου, όπου εντυπωσιάστηκε από τα πλούσια εκθέματα και μίλησε με παραγωγούς που συμμετείχαν στην έκθεση προϊόντων, στο προαύλιο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου, στο πλαίσιο της 2ης Γιορτής Τσίπουρου.Κομοτηνή: Η Υφυπουργός Εσωτερικών στον ΊασμοΟ πρόεδρος του ΠΣ Ιάσμου κος Ηλίας Μπούκας προσφέρει προϊόντα της περιοχής στην Υφυπουργό.

Στον Ίασμο του Ν.Ροδόπης, για να ανοίξει τις εργασίες ημερίδας για την άμπελο, την προώθηση προϊόντων και διαδικασίας παραγωγής τους βρέθηκε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), κα Κατερίνα Νοτοπούλου, προσκεκλημένη του πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου

Δώρο του Δήμου από τα χέρια του δημάρχου Καδή Ισμέτ στην κα Νοτοπούλου.

Η Υφυπουργός στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Μακεδονίας και της Θράκης και στην προσπάθεια της κυβέρνησης, να βελτιώσει τη θέση των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής στην πυραμίδα των εξαγωγών, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο στις διεθνείς αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά σε συντονισμένες, όπως είπε, δράσεις που θα αναδείξουν την ποιότητα των Ελληνικών προϊόντων μέσω της εκπόνησης ενός Εθνικού Συστήματος Πιστοποιημένης Ποιότητας αγροτικών προϊόντων που να αναγνωρίζεται διεθνώς, συμπλήρωσε η κα Νοτοπούλου.

Η Υφυπουργός στην ομιλία της τόνισε ότι η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από τον αγροδιατροφικό τομέα, συμπληρώνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει – και στηρίζει -με κάθε τρόπο τον αγροτικό κόσμο.

Παρόντες οι κ.κ.:Κ. Αμούτζας, Β.Ελευθεριάδου, Μ.Σαχουλίδης με τον οικοδεσπότη Η. Μπούκα.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, εντάσσεται και η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς και ΚΟΙΝΣΕΠ και την μείωση -έως και 35%- των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.
Κλείνοντας την ομιλία της η κα Νοτοπούλου, ευχήθηκε, η γιορτή αυτή να γίνει ένας τοπικός πολιτιστικός θεσμός και το φημισμένο τσίπουρο Ιάσμου να κάνει τον όμορφο αυτό τόπο αγροτοτουριστικό προορισμό.Η κα Νοτοπούλου γνωρίζει παραγωγούς και εκθέτες στην έκθεση τοπικών προϊόντων. Στο πλευρό της ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης.

Την υφυπουργό καλωσόρισαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και Ξάνθης κ.κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά, Γρηγόρης Στογιαννίδης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Καδή Ισμέτ, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Σταμάτης Σακελίων, το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Δημήτρης Χαρίτου, η κα Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κομοτηνής, η πολιτευτής της Ν.Δ. κα Βούλα Ελευθεριάδου, οι πρώην δήμαρχοι Ιάσμου κ.κ. Κ. Αμούτζας και Καζάκης και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι φορέων, αρχών και κάτοικοι της περιοχής. Ξεναγήθηκε μάλιστα και στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντων της διοργάνωσης συγχαίροντας παραγωγούς και μεταποιητές για την προσπάθειά τους.
 
με πληροφορίες από agrotypos.gr & ert.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κατερίνα Νοτοπούλου:Κατάργηση φόρου επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες, συνεταιρισμούς & ΚΟΙΝΣΕΠ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: