ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Από τον μελισσοκόμο στο τραπέζι σας


Ο Χρήστος Μπελεζώνης πριν μια δεκαετία ξεκίνησε μαζί με τον γιό του την ενασχόληση με την μελισσοκομία. Σήμερα εξακολουθεί να δηλώνει ερασιτέχνης μελισσοκόμος και σπεύδει να προσθέσει ότι κάνει μικρά, αλλά καλά βήματα στο χώρο.

Ζει στις Σάπες κι εκεί φροντίζει με την οικογένεια του τις 56 κυψέλες του . « Δεν είναι πολλές, αλλά είναι μια ωραία ενασχόληση. Πείτε πως είναι χόμπι. Βγάζεις το μέλι του σπιτιού δίνεις και σε κάποιον δικό σου » δηλώνει και χαμογελά με νόημα στο άκουσμα της ερώτησης αν αυτή η ενασχόληση αφήνει κέρδος;

Μιλώντας για τα προϊόντα της κυψέλης ο κος Μπελεζώνης σημειώνει πως είναι αρκετά, καθώς εκτός από το μέλι παίρνει κανείς την πρόπολη, τον βασιλικό πολτό. Παράλληλα, με το κερί και την τεχνική της συζύγου του, κάνουν και κηραλοιφές. «Αξιοποιούμε τα πάντα από μια κυψέλη μην παραλείποντας να προσέξουμε και τις μελισσούλες μας.»

Όπου υπάρχουν πολύ καλές ανθοφορίες στην περιοχή της Θράκης, εκεί μεταφέρονται και οι κυψέλες. «Οι μελισσοκόμοι προσπαθούν για το καλύτερο πάντα.» δηλώνει ο κος Μπελεζώνης κι επισημαίνει ότι οι αγρότες θα πρέπει να προσέχουν να μην ραντίζουν, μέρα -μεσημέρι και να κάνουν έτσι ζημιά στον πληθυσμό των μελισσών. «Θα πρέπει να ραντίζουν ή πολύ πρωί ή αργά το απόγευμα. Αλλιώς και αυτοί παθαίνουν ζημιά γιατί οι μέλισσες είναι που κάνουν την επικονίαση και πληθαίνει η παραγωγή τους, και οι μελισσοκόμοι, που βλέπουν τις μέλισσες τους να πεθαίνουν.»

Όσον αφορά τέλος για το αν έχουν μάθει οι Έλληνες να τρώνε μέλι, ο ερασιτέχνης μελισσοκόμος δηλώνει πως τώρα πια ξέρουν ποιο είναι το καλό το μέλι κι αναζητούν τον παραγωγό για να πάρουν. «Το καλό το μέλι , μετά την εξαγωγή της κυψέλης, τον τρύγο, κρυσταλλώνει. Μετά από 15 -20 μέρες από τον τρύγο το καλό το μέλι κρυσταλλώνει» δηλώνει ξανά και στέλνει σε όλους το μήνυμα να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις αγορές τους.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Από τον μελισσοκόμο στο τραπέζι σας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: