ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Νότια Αφρική: Μυστήριο με ένα εκατ. νεκρές μέλισσες στο Κέιπ Τάουν...


Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο μέλισσες έχουν πεθάνει σε αμπελουργική περιοχή του Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής. Ένας αγρότης της περιοχής ανέφερε στο BBC ότι το εντομοκτόνο Fipronil που χρησιμοποιείται από τους αμπελοκαλλιεργητές, είναι πιθανώς υπεύθυνο για τον θάνατο πολλών μελισσών στο αγρόκτημα του.

Αρκετές περιβαλλοντικές οργανώσεις αναφέρουν ότι το Fipronil είναι ιδιαίτερα τοξικό για τα έντομα και γι’ αυτό η χρήση του στην Ευρώπη περιορίστηκε το 2013.

Οι οργανώσεις εκτιμούν ότι περίπου 1-1,5 εκατομμύρια μέλισσες, έχουν πεθάνει εξαιτίας αυτού του εντομοκτόνου.

Το εντομοκτόνο Fipronil και σε τρόφιμα με αυγά

Από τους μέχρι τώρα ελέγχους προκύπτει ότι το εντομοκτόνο, μέσω των μολυσμένων αυγών, έχει περάσει και σε τρόφιμα που περιέχουν αυγά.

Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες αποκαλύψεις το εντομοκτόνο εκτός από τα αυγά, φέρεται ότι πέρασε και στη διατροφική αλυσίδα σε συγκεκριμένα τρόφιμα.

Τι γνωρίζουμε σχετικά με το φονικό αυγό της Ευρώπης;

Το Fipronil χρησιμοποιείται από τους αμπελουργούς προκειμένου να περιορισθούν τα μυρμήγκια, αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι αγρότες υποπτεύονται ότι το εντομοκτόνο ευθύνεται για το θάνατο των μελισσών.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Νότια Αφρική: Μυστήριο με ένα εκατ. νεκρές μέλισσες στο Κέιπ Τάουν... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: