ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:Τα κονδύλια για την ΚΑΠ προορίζονται για τους καλλιεργητές, όχι για ίδιον όφελος

 
Η χρηματοδότηση που παρέχεται από την ΚΑΠ θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους πραγματικούς αγρότες και όχι από εκείνους που μισθώνουν γη για προσωπικό κέρδος, δήλωσαν τα μέλη της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία των μελών της επιτροπής πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στη Βουλγαρία, στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκαν με οργανώσεις παραγωγών, εκπροσώπους διαφόρων γεωργικών τομέων και ΜΚΟ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Czesław Adam Siekierski, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό η γη να βρίσκεται στα χέρια των παραγωγών που την καλλιεργούν.

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της ΚΑΠ δεν προβλέπονται ουσιαστικές αλλαγές στους στόχους, αλλά στη μορφή υλοποίησής τους, τόνισε ο κ. Siekierski, προσθέτοντας ότι για την ΕΕ ένας εξ αυτών είναι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Πιστεύουμε ότι οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα αν δώσουμε στα κράτη μέλη περισσότερες ευκαιρίες», δήλωσε ο κ. Siekierski.

Ανέφερε, ακόμη, ότι μόνο το 6-7% του συνολικού αριθμού των αγροτών είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών και ένας από τους στόχους των μεταρρυθμίσεων είναι να καταπολεμηθεί αυτή η τάση.

Σημείωσε, τέλος, ότι οι γεωργικές αγορές πρέπει να σταθεροποιηθούν λόγω των διακυμάνσεων των καιρικών συνθηκών, οι οποίες προκαλούν ζημίες στους παραγωγούς και την αστάθεια της αγοράς, με έντονες διακυμάνσεις των τιμών.
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:Τα κονδύλια για την ΚΑΠ προορίζονται για τους καλλιεργητές, όχι για ίδιον όφελος Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: