ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κυνηγοί χαλκού «ρήμαξαν» μετασχηματιστές στους Σοφάδες - Αναστάτωση επικρατεί στους αγρότες& τους ΤΟΕΒ

 
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λαβει στονκάμπο της Καρδίτσας το φαινόμενο των κλοπών- καταστροφών μετασχηματιστών της ΔΕΗ και καλωδίων, από επιτήδειους που εμπλέκονταισε λαθρεμπόριο χαλκού.

Τα κρούσματα φέτος είναι αλλεπάλληλα. Τον τελευταίο μήνα στην περιοχή των Σοφάδων και μόνο στα δίκτυα του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδας, οι δράστες έχουν καταστρέψει περισσότερους από 12 μετασχηματιστές που τροφοδοτούν αγροτικές γεωτρήσεις καθώς και άλλων ιδιωτών.

Οι επιτήδειοι δρουν ρίχνοντας στο έδαφος τους μετασχηματιστές, χρησιμοποιοώντας σχοινί ή κοντάρια και στη συνέχεια αφαιρούν ότι εξάρτημα υπάρχει από χαλκό ή άλλο πολύτιμο μέταλλο.

Η αύξηση των κρουσμάτων έχει προκαλέσει αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο αλλά και τις διοικήσεις των ΤΟΕΒ . Αν αυτό γίνεται το διάστημα που διανύουμε, στο οποίο υπάρχει κινητικότητα σταχωράφια λόγω βαμβακιού, τι θαγίνει τις επόμενες εβδομάδες διερωτάται ο πόεδρος του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδας Σπύρος Γιωτάκος μιλώντας στο Νέο Αγώνα.

Το κόστος υπολογίζεται σε 3.0000 έως 5.000 ευρώ ανα μετασχηματιστή. Αγρότες , κάτοικοι και φορείς ζητούν ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων όπου χρειάζται και ενταικοποίηση των περιπολιών αστυνομικών στον κάμπο...
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κυνηγοί χαλκού «ρήμαξαν» μετασχηματιστές στους Σοφάδες - Αναστάτωση επικρατεί στους αγρότες& τους ΤΟΕΒ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: