ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. - Υπενθύμιση :Έως 14/12/18 οι αιτήσεις επιμόρφωσης των Γεωργικών Συμβούλων (Γεωπόνοι ΤΕ&ΠΕ)


Μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου θα μπορούν να κάνουν αίτηση τα φυσικά πρόσωπα Γεωπόνοι ΤΕ & ΠΕ που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Γεωργικοί Σύμβουλοι, με τη διαδικασία αυτή να ακολουθεί τους επόμενους μήνες η προκήρυξη του Μέτρου 2.1 για την επιδότηση των υπηρεσιών τους.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του ΕΛΓΟ, δυνατότητα πιστοποίησης ως Γεωργικοί Σύμβουλοι, έχουν:
Οι κάτοχοι πτυχίου Γεωπόνου, Κτηνιάτρου, Δασολόγου, Περιβαλλοντολόγου, Γεωλόγου, Μηχανικού Περιβάλλοντος, Οικονομολόγου, Οινολόγου, Γεωπόνοι ΤΕ- ΤΕ Γεωπονίας, Δασοπόνοι - ΤΕ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Πανεπιστημίων & ΑΤΕΙ) ή αναγνωρισμένων ισότιμων τίτλων σπουδών, σχολών της αλλοδαπής.

Οι κάτοχοι των ανωτέρω πτυχίων που είναι εργαζόμενοι στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, την αυτοδιοίκηση και τους φορείς της, υπό οποιαδήποτε σχέση εργασίας και τα μέλη του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Πανεπιστημίων & ΑΤΕΙ) στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας ή του φορέα για τον οποίο εργάζονται.

Η πιστοποίηση είναι πενταετούς (5) διάρκειας, τηρουμένων των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ΥΑ. 163/13692/01.02.2018 (ΦΕΚ Β΄267), όπως κάθε φορά ισχύει.

Οι πιστοποιημένοι Γεωργικοί Σύμβουλοι εντάσσονται στο εθνικό Σύστημα Παροχής Συμβουλών σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις (ΣΠΣΓΕ), το οποίο αποσκοπεί στην υποστήριξη των γεωργών, μέσω της παροχής εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη βελτίωση των οικονομικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων της γεωργικής τους εκμετάλλευσης ή επιχείρησης.

Το σύστημα αυτό, όπως αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετικό δελτίο τύπου, διασφαλίζει ότι κάθε γεωργός μπορεί να αναζητήσει και να λάβει συμβουλές από πιστοποιημένους γεωργικούς συμβούλους.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο διαδικτυακό τόπο http://agroadvisors.elgo.gr/ 

Για την είσοδο στην εφαρμογή και την υποβολή των αιτήσεων θα είναι διαθέσιμο το «Εγχειρίδιο χρήσης της εφαρμογής» με αναλυτικές οδηγίες για τους ενδιαφερόμενους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΕΠΤΕΓ


με πληροφορίες από: agronews.gr & agroadvisors.elgo.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. - Υπενθύμιση :Έως 14/12/18 οι αιτήσεις επιμόρφωσης των Γεωργικών Συμβούλων (Γεωπόνοι ΤΕ&ΠΕ) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: