Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η κυβέρνηση οργανώνει ακόμη:

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, την υποστήριξη του Ελληνικού γιαουρτιού, για το οποίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αναλαμβάνει άμεσα την σύνταξη φακέλου υποστήριξης της κατοχύρωσής του ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης και τη διάθεση ποσοτήτων τυροκομικών προϊόντων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε δημόσια ιδρύματα. Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση της κυβέρνησης είναι να εξετασθεί η δυνατότητα διάθεσης φέτας και γραβιέρας μέσω των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία, της σίτισης των μεταναστών και της επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους (ΤΕΒΑ).

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, απέδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, καταθέτοντας λουλούδια στον τόπο της θυσίας, στον λόφο του Καπή, στα Καλάβρυτα. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά.

«Όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου να δούμε με ένα συντεταγμένο τρόπο, πώς θα προχωρήσει αυτή η υπόθεση που είναι πολλών χρόνων, δεκαετιών. Έχουμε καταλήξει σε ένα ομόφωνο από ότι καταλαβαίνω πόρισμα και θα συνεννοηθώ με τον πρόεδρο της Βουλής, αμέσως μόλις ανοίξει μετά τις γιορτές η Βουλή, να βάλει μπροστά, να συζητηθεί στην Ολομέλεια και να πάρουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει. Αν υπάρχει ομοψυχία και ομοφωνία βοηθάει αυτό, διότι είναι και οι αποζημιώσεις και το δάνειο.

«Kατά τη δική μας εκτίμηση δεν έχει να κάνει με το ύψος των αποζημιώσεων, είναι πάνω από όλα ηθικό χρέος, όχι μόνο απέναντι στο ελληνικό λαό, αλλά απέναντι σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Η απειλή είναι κοινή για όλους τους λαούς και βλέπουμε ότι αυτές τις μέρες αυτή η ιδεολογία του μίσους πάει να μολύνει ακόμα και την ελληνική κοινωνία που έχει πίσω της όλη αυτή τη βαριά ιστορική παρακαταθήκη των δεκάδων χιλιάδων θυσιών, των νεκρών στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και των ανθρώπων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου, οι βουλευτές Κώστας Σπαρτινός, Σία Αναγνωστοπούλου και Ανδρέας Ριζούλης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς κ.α.


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter