ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ερχεται νόμος για την Αναγνώριση των Επαγγελματικών Προσόντων (επίπεδα 5, 6 & 7)


Από τις ομιλίες προέκυψε η διαπίστωση ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια

Η Ελλάδα συμφώνησε για την εφαρμογή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αναγνώριση των Επαγγελματικών Προσόντων (επίπεδα 5, 6 και 7), βέβαια για να υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, απαιτείται η ψήφιση του σχετικού νόμου από την Ελληνική Πολιτεία.

Η είδηση αυτή προέκυψε στο 5ο Επιστημονικό Συνέδριο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ ( σ.σ. ο υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου δεν παραβρέθηκε), όπου ένας από τους κύριους ομιλητές ήταν ο Εθνικός Συντονιστής Καθηγητής Δημοσθένης Σταμάτης που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή γι τα επαγγελματικά προσόντα .

Επίσης από τις ομιλίες προέκυψε η διαπίστωση ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια.

Τονίστηκε ότι οι συγχωνεύσεις μεταξύ Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να διέπονται από τους ίδιους όρους, τόσο για τα μέλη ΔΕΠ των ΤΕΙ, όσο και για τους φοιτητές, όπως συνέβη με το νόμο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τον νόμο για την συγχώνευση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου και του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Στο Συνέδριο έγινε συζήτηση και διάλογος για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ, για τις ειδικότητες που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί.

Επίσης τέθηκε το θέμα τι θα γίνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα τμημάτων που καταργούνται, μετά από συγχωνεύσεις μεταξύ Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπέρ της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Μ. Βαρβιτσιώτης.

Παρέμβαση στο συνέδριο έκανε και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης ο οποίος θεωρεί ότι οι συγχωνεύσεις μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, οδηγούν ουσιαστικά στην κατάργηση του Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Παρέμβαση στο Συνέδριο έκαναν και φοιτητές.
 
 


 
 
Ερχεται νόμος για την Αναγνώριση των Επαγγελματικών Προσόντων (επίπεδα 5, 6 & 7) Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: