ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ολοκληρώθηκε η πίστωση της εξόφλησης του τσεκ, εν αναμονή οι έχοντες θέμα κατασχέσεων

 
Το παρασκήνιο με την τροπολογία για το ακατάσχετο των 7500 ευρώ
Μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης ξανάρχισαν οι πιστώσεις για την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης οι οποίες ολοκληρώθηκαν περίπου στις 11 το βράδυ και μόνο στους παραγωγούς που δεν έχουν οφειλές, μετά την αιφνίδια διακοπή από τις παλινωδίες στη Βουλή που υποχρέωσαν τον ΟΠΕΚΕΠΕ να αναστείλει για αρκετές ώρες την εντολή πληρωμών προς την τράπεζα Πειραιώς, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες στα κρύα του λουτρού. 

Το ακατάσχετο, που περιλαμβάνεται στις 21 τροπολογίες τις οποίες μπλόκαρε η αντιπολίτευση, απότελεσε την κύρια αιτία της προσωρινής οπισθοχώρησης του Οργανισμού Πληρωμών. Την ίδια στιγμή, βέβαια, η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές που δεν ήταν σε θέση να διευθετήσουν αυτά τα θέματα αρκετά νωρίτερα.

Τώρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με πιθανότερη εκδοχή να φαντάζει αυτή της ψήφισης της τροπολογίας μέσα στο σαββατοκύριακο έτσι ώστε οι πληρωμές να ολοκληρωθούν την προσεχή Δευτέρα, εφόσον αυτό καταστεί δυνατό και για όσους έχουν ενεργά κατασχετήρια επί των λογαριασμών πίστωσή τους.
Μετά την ένταση στη Βουλή με τις τροπολογίες και την διακοπή της ψηφοφορίας το υπουργείο επανήλθε με νώτερη ανακοίνωση για πιστώσεις το βράδυ της Πέμπτης - όπως και τελικά έγινε.

Αξίζει να τονιστεί ότι παραμένουν κουτσουρεμένες οι ενισχύσεις για όδσους έχουν εκκρεμότητες με τους δασικούςχαρτες (περίπου 3500 σε Λάρισα και Μαγνησία) ενώ δεν διορθώθηκαν και τα προβλήματα με το ΑΤΑΚ.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ολοκληρώθηκε η πίστωση της εξόφλησης του τσεκ, εν αναμονή οι έχοντες θέμα κατασχέσεων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: