ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών με τον Στ. Αραχωβίτη


Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη είχε σήμερα το πρωί η διοίκηση της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Μεταξύ των θεμάτων που θα έθεσαν οι αγροτοσυνδικαλιστές στον υπουργό είναι η αποζημίωση των αμπελουργών για τις ζημιές του 2018 και των ελαιοπαραγωγών για τη μειωμένη φετινή παραγωγή λόγω δάκου και ξηρασίας, τα αναγκαία αρδευτικά έργα και η νέα ΚΑΠ.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Μύρων Χιλετζάκης, ο υπουργός κατανόησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και δεσμεύθηκε ότι μέχρι τον Απρίλιο του 2019 θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την δακοκτονία.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι οι αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν στα αμπέλια το 2018 θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Ιανουάριο, ενώ το υπολοιπόμενο 10% των αποζημιώσεων για ζημιές του 2017 θα πληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα για αποζημιώσεις στους ελαιοπαραγωγούς, ο κ. Χιλετζάκης ανέφερε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία για την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) το 2019.


Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Συνάντηση αγροτοσυνδικαλιστών με τον Στ. Αραχωβίτη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: