ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ελληνο-αλβανική αμπελουργική παράδοση


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού διασυνοριακού έργου “WINCOME” στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας στην Ελεούσα.

Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων που συνθέτουν το διασυνοριακό εταιρικό σχήμα του έργου, από την Ελλάδα και από την Αλβανία παρουσία του Δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου και της Περιφερειάρχη Κορυτσάς Ana Verushi .

«Καινοτόμο και πρωτοποριακό για την περιοχή με αναμενόμενη προστιθέμενη αξία» χαρακτήρισε το “WINCOME” ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, κατά την τοποθέτησή του στη διάρκεια της συνάντησης. Ταυτόχρονα επεσήμανε, «πως σε ότι αφορά το Δήμο Ζίτσας οι δράσεις του έργου θα συμβάλουν στην ανάδειξη και προβολή της αμπελουργικής παράδοσης του τόπου μας, με οινοπροϊόντα που διαθέτουν ποιότητα, φήμη και άμεση σύνδεση με την περιοχή παραγωγής καθώς και στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού».

Στη σπουδαιότητα του έργου που θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της αμπελουργίας και των οινικών προϊόντων, στάθηκε από την πλευρά της, παίρνοντας το λόγο, η Περιφερειάρχης Κορυτσάς.

Το έργο “WINCOME” χρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα INTERREG “Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020” κατά 85% από την Ε.Ε. και 15% από εθνικούς πόρους των δύο χωρών.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ελληνο-αλβανική αμπελουργική παράδοση Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: