ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η ψηφιοποίηση της γεωργίας «κλειδί» για τη βέλτιστη χρήση των λιπασμάτων


Η ψηφιοποίηση του ευρωπαϊκού γεωργικού τομέα πρόκειται να διαδραματίσει καίριο ρόλο στη βελτιστοποίηση της χρήσης των λιπασμάτων, προκειμένου να μειωθεί το αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής οργάνωσης για τη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων, Jérôme Bandry, δήλωσε στη EURACTIV ότι οι νέες τεχνολογίες θα μπορούσαν να προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για καλύτερη διαχείριση των λιπασμάτων, ώστε να τροφοδοτήσουν με περισσότερα προϊόντα τους καταναλωτές.

«Το κλειδί είναι η ψηφιοποίηση», ανέφερε, προσθέτοντας: «Πιστεύουμε ότι έχουμε μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τις τεχνικές της γεωργίας ακρίβειας, αν εμπιστευθούμε τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα χρησιμοποιούνται και υπερβαίνουν ορισμένα εμπόδια τεχνικής φύσεως».

Στην προσπάθεια να προωθήσει μια οικονομία χωρίς άνθρακα και να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανάγκες διατροφής, η βιομηχανία της ΕΕ δημοσίευσε προσφάτως το όραμα της για το 2030, το οποίο βασίζεται στη βελτιστοποίηση της χρήσης και παραγωγής λιπασμάτων.
 
euractiv.gr
 
 
Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η ψηφιοποίηση της γεωργίας «κλειδί» για τη βέλτιστη χρήση των λιπασμάτων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: