ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ανάγκη δικαιότερου πλαισίου κανόνων στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμωνΗ επικείμενη Οδηγία περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των αθέμιτων συμπεριφορών των επιχειρήσεων, γράφει σε άρθρο του στη EURACTIV ο Policy Advisor στο Traidcraft Exchange, Thomas Wills.

Ωστόσο, κατά την εκπόνηση της Οδηγίας οι ευρωβουλευτές και τα κράτη μέλη δεν έχουν κατανοήσει πλήρως το κλίμα φόβου υπό το οποίο λειτουργούν οι μικρότεροι προμηθευτές, γεγονός που παρεμποδίζει την αποτελεσματικότητα της νομοθεσίας.

Οι γεωργοί, οι μεταποιητές, τα εμπορικά σήματα και οι έμποροι λιανικής διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων Εντούτοις, τα 10 μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ στην ΕΕ αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 30% των συνολικών πωλήσεων των ειδών διατροφής, ενώ τα προϊόντα των μεγάλων εταιρειών τροφίμων και ποτών είναι πανταχού παρόντα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να εκφοβίσουν, να μην καταβάλλουν έγκαιρα τις πληρωμές και να ακυρώσουν τις παραγγελίες τους την τελευταία στιγμή, με τους προμηθευτές να βρίσκονται σε αδύναμη θέση.
 
euractiv.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 
 
Ανάγκη δικαιότερου πλαισίου κανόνων στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: