ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αποστόλου- «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση: το καινοτόμο πρόγραμμα της Σκύρου»:


Δήλωση του τέως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Ευάγγελου Αποστόλου, με αφορμή την παρακολούθηση της παρουσίασης στην Εδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής του προγράμματος «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση: το καινοτόμο πρόγραμμα της Σκύρου»:

«Το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου έκαναν πράξη αυτό που αποτελεί ζητούμενο για πολλούς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τη συνεργασία σε περιβαλλοντικής σημασίας θέματα.

Πρόκειται, όπως αναλυτικά μας είπαν η καθηγήτρια του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου κ. Σκαναβή και ο πρόεδρος του Ταμείου κ. Αντωνόπουλος, για το πρόγραμμα «ΣΚΥΡΟΣ», που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργία ενεργών πολιτών στη λήψη περιβαλλοντικών αποφάσεων.

Τέτοιου είδους προγράμματα είναι αυτά που φέρνουν πολύ κοντά την ιδεολογική προσέγγιση των περιβαλλοντικών πραγμάτων με την αναγκαιότητα για δράσεις.

50 φοιτητές που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτό το πρόγραμμα με μια δίμηνη πρακτική άσκηση κάνουν τη προστασία της φύσης τρόπο ζωής και μπορούν την επομένη όχι μόνο να συμμετέχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας, αλλά και σε δράσεις ειδικών μορφών τουρισμού.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους εμπνευστές και διαχειριστές του προγράμματος.

Φαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την επέκταση του προγράμματος και σε άλλα νησιά, πράγμα που είναι πολύ θετικό. 

Οφείλουμε όλοι όμως να βοηθήσουμε για τη χρηματοδότηση του προγράμματος μια και ως σήμερα αυτοχρηματοδοτείται κυρίως από τους ίδιους.»

Ολόκληρη την Επιτροπή για τη Σκύρο μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:
https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#cabfdef8-beec-44c6-8594-a9b40108c4b8
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αποστόλου- «Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση: το καινοτόμο πρόγραμμα της Σκύρου»: Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: