ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Έλληνες χοιροτρόφοι:Πρόταση δημιουργίας φακέλου για γύρο & άλλα παραδοσιακά προϊόντα ως ΠΓΕ


Τις δικές τους προτάσεις σε σχέση με την πιστοποίηση του ελληνικού γύρου κατέθεσαν στις αρχές Δεκεμβρίου, σε σχετική σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Έλληνες χοιροτρόφοι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 5/12/18 στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσία του υπουργού κ. Σταύρου Αραχωβίτη και της υφυπουργού κας Ολυμπίας Τελιγιορίδου, με θέμα την πιστοποίηση προϊόντων με βάση το χοιρινό κρέας συμμετείχε αντιπροσωπεία της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος αποτελούμενη από τον πρόεδρο Μπούρα Ιωάννη και τα μέλη Κελαϊδίτη Γεώργιο, Καραπάνο Θεόδωρο και Έξαρχο Αριστείδη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, από την πλευρά του υπουργείου η κα Χρυσούλα Παπαδημητρίου από τη διεύθυνση τροφίμων, ο κ. Αλεξανδρόπουλος Θωμάς, γενικός διευθυντής Κτηνιατρικής, η κα Μανανά Σοφία τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ, ο κ. Γεωργόπουλος Θεοφάνης από το γραφείο του υπουργού, ενώ από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο κ. Παππάς Χρήστος, καθώς επίσης εκπρόσωποι των ΣΕΚ, ΕΔΟΚ και ΣΕΒΕΚ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η πρωτοβουλία του ΣΕΒΕΚ για πιστοποίηση του γύρου ως ΕΠΙΠ.

«Η συγκεκριμένη πιστοποίηση δεν προβλέπει τη χρήση Ελληνικού χοιρινού και για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία κατέθεσε πρόταση για παράλληλη δημιουργία φακέλου για γύρο αλλά και για άλλα παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα με χοιρινό ως ΠΓΕ. Η σύσκεψη ήταν η πρώτη μιας διαβούλευσης που θα συνεχιστεί με σκοπό την ανάδειξη και προώθηση του χοιρινού κρέατος», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γιάννης Μπούρας.
 
 
 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Έλληνες χοιροτρόφοι:Πρόταση δημιουργίας φακέλου για γύρο & άλλα παραδοσιακά προϊόντα ως ΠΓΕ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: