Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η προστιθέμενη αξία της βιολογικής καλλιέργειας: το παράδειγμα της Σικελίας



Ένα διαφορετικό μοντέλο παραγωγής και πώλησης γεωργικών προϊόντων διατροφής επιλέγουν ορισμένες επιχειρήσεις της Σικελίας. Βασική ιδέα είναι να ανακτήσουν την «ανθρώπινη» επαφή τόσο με το προϊόν, όσο και με τον καταναλωτή.

Πρόκειται για ένα σύντομο μοντέλο αλυσίδας εφοδιασμού, στο οποίο το προϊόν – ακόμη και αν διανύει μεγάλες αποστάσεις – δεν αποπροσωποποιείται από χιλιάδες ενδιάμεσα στάδια. Παράλληλα, ο τρόπος καλλιέργειας και συγκομιδής του προϊόντος γίνεται με ιδιαίτερη επιμέλεια, στοχεύοντας πάντα στην αυθεντικότητα.

Οι δυο μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Σικελίας που πραγματοποιούν εξαγωγές των εν λόγω προϊόντων σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικότερα στις Βρυξέλλες, είναι η Valdibella και η Paterna Bio.

Η πρώτη δραστηριοποιείται στην παραγωγή κρασιού, καθώς και στα ζυμαρικά, ενώ η δεύτερη στράφηκε εξ ολοκλήρου στη βιολογική παραγωγή, καλλιεργώντας λεμόνια, ένα από τα προϊόντα-σύμβολα της Σικελίας.

Η Valdibella ιδρύθηκε το 1998 κοντά στο Παλέρμο και επέλεξε να ακολουθήσει βιολογική πορεία με έμφαση στην καινοτομία, προκειμένου να δώσει στους καταναλωτές την ευκαιρία να δοκιμάσουν καλά προϊόντα που σέβονται τη φύση και τον άνθρωπο.

Έχοντας την έδρα της στην περιοχή Terrasini, κοντά στο Παλέρμο, η συνεταιριστική οργάνωση Paterna Bio παράγει φρούτα και λαχανικά. Η φρεσκάδα, αδιαμφισβήτητη οσμή και γεύση των λεμονιών της έχουν κατακτήσει τις ευρωπαϊκές αγορές.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Η προστιθέμενη αξία της βιολογικής καλλιέργειας: το παράδειγμα της Σικελίας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.