ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Από τη μεσαία τάξη στην αγροτικήΟύτε τυχαία ούτε με πρόθεση αριστερής τιμιότητας ήταν η παραδοχή για την φορολογική σφαγή της μεσαίας τάξης. Μήνυμα ήταν… Παραλήπτες οι αγρότες…

Όλοι οι αγρότες. Ακόμη και εκείνοι με τα κληρονομικά χωράφια που τώρα απολαμβάνουν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ. Λόγοι ισότητας και δικαιοσύνης θα τους πουν.

Οι μετακλητοί Καρανίκες του ΣΥΡΙΖΑ, με τις αυξήσεις στα 1.502 ευρώ και οι 7.000 της νέας κοπής… θα στριμωχτούν, μέσα στο 2019, στις τσέπες των φορολογούμενων, ψάχνοντας λεφτά να πληρωθούν.

Που θα τα βρουν; Η μισητή αστική τάξη ξόφλησε. Την έγδαραν. Και το ομολόγησαν μάλιστα, λες και θα είναι στην κυβέρνηση και μετά το 2019 για να το διορθώσουν. Τα λεφτά, ό,τι υπάρχει από μετρητά, είναι πλέον στην επαρχία.

Εκεί θα πέσει το κλαδευτήρι. Στην αγροτιά, με πρόσχημα την πάταξη της μαύρης οικονομίας, των προνομίων που παραχώρησαν οι άλλοι, οι φαύλοι…

Επιχείρημα αριστερής δικαιοσύνης… η ισότητα. Η σφαγή της μεσαίας τάξης. Η εξίσωση (προς τα κάτω βέβαια) σύμφωνα με το γνωστό αριστερό δόγμα.

«Γιουρούσι» στα σπίτια της μεσαίας τάξης και στις βιοτεχνίες των μικρομεσαίων με 7.000 πλειστηριασμούς. Ακατάσχετο της πλάκας… για αριστερά μάτια… στους αγρότες.

Πλιάτσικο σε 7.000.000 λογαριασμούς και οικονομίες της μεσαίας τάξης. Αφορολόγητο της κακιάς ώρας για τους αγρότες.

Αφανισμός στα κληρονομικά και τα ακίνητα της μεσαίας τάξης. Σε «μαύρη λίστα» οι επιχειρηματίες αγρότες της λαϊκής αγοράς με διάφορα προσχήματα.

Κάπως έτσι θα εξελιχθεί το φορολογικό πινγκ-πονγκ με το μπαλάκι μια στους μικρομεσαίους και μια στους αγρότες. Δεν θα γλυτώσουν ούτε οι Συνεταιρισμοί και η τακτοποίηση χρεών προς το δημόσιο. Αυτά που δεν πλήρωσαν με το ΠΑΣΟΚ θα τα πληρώσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι Συνεταιρισμοί θα περάσουν μαύρες ώρες. Θα περιμένουν τα ταξίματα όλο το 2019 και δεν θα έρχονται… Οι μετρήσεις και τα ψαξίματα δεν δείχνουν τις ψήφους που λογάριαζαν… Τις ψήφους τουλάχιστον που εισέπραττε το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

Ας μετρήσουν στους Συνεταιρισμούς τα ταξίματα του Τσίπρα όταν καβάλαγε τα τρακτέρ και φόραγε τις τραγιάσκες… Και ας καταγράψουν στην άλλη μεριά της τσέπης τους τι μπήκε αλλά κυρίως τι βγήκε την 3ετία της πρώτης φοράς αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2019 θα έχει να διαλέξει ανάμεσα στους μετακλητούς, τους συμβασιούχους, τους διορισμένους από πόρτες, παράθυρα και στους αγρότες όλων των κατηγοριών και όλων των τάξεων. Και οι μετρήσεις του πελατειακού δυναμικού, με το ειδικό βάρος που κουβαλάει κάθε πλευρά, θα κρίνει τελικά τη συμπεριφορά των Συριζαίων.

Προς ώρας οι αγρότες υστερούν γιατί έχουν πολλά και πολύμορφα αιτήματα που προκάλεσαν τα συσσωρευμένα χρέη τους για τα οποία τη νύφη… πληρώνουν ήδη απίθανες εκτάσεις με πωλητήρια για όσο-όσο, μιας και στη γωνία καιροφυλακτούν και οι Τράπεζες.

Οπότε το όλο αγροτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί στα κέρδη και τις ζημίες της ανάλυσης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Κέρδη, σε ψήφους, από τη χαλάρωση των απαιτήσεων του κράτους προς τους αγρότες με αύξηση του ακατάσχετου και διατήρηση του σημερινού αφορολόγητου. Και ζημιές από την έλλειψη των χρημάτων που έχει ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ για να πληρώσει τους μετακλητούς τους συμβασιούχους και τους επιδοματούχους.

Εδικά τους επιδοματούχους ως νέα τάξη στον χώρο της εργασίας που καλλιέργησε επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτελέσει, από εδώ και πέρα, τον πονοκέφαλο όχι μόνο των επομένων κυβερνήσεων αλλά και των δανειστών.

Κανείς δεν ξέρει τι θα αποφασίσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο ερασιτεχνισμός τους από τη μια και η πολιτική ανευθυνότητα από την άλλη δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γύρει η παλάντζα υπέρ της νέας τάξης των επιδοματούχων με τους αγρότες να επιστρατεύονται για την πληρωμή τους. Οι ψήφοι των πρώτων είναι νέο φρούτο πολιτικής πελατείας και ήρθε για να κρατήσει.

Η θεατρική παράσταση για τη δήθεν δίκαια αγροτική ανάπτυξη της αριστεράς… δεν θα αργήσει. Η σκηνή θα ανοίξει πριν το τέλος του χρόνου. Πρόκειται όμως για μοναδική ευκαιρία στους αγρότες να μάθουν επιτέλους τι πραγματικά τους στοιχίζει όταν πληρώνουν το εισιτήριο για να ανεβάζουν μπουλούκια –όλων των αποχρώσεων- στην πολιτική σκηνή. Το έχουν ξανακάνει πολλές φορές… Ας το θυμηθούν και ας προσέξουν.

Του Γιώργου Κράλογλου

capital.gr
 
 
 
Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Από τη μεσαία τάξη στην αγροτική Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: