ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το Πεδίο Βολής Αμπελώνα ζητούν για βοσκότοπο οι κτηνοτρόφοι

 
 
Το αίτημα των κτηνοτρόφων του Αμπελώνα για παραχώρηση του Πεδίου Βολής Αμπελώνα έθεσε στον κ. Καμμένο ο κ. Ζ. Παρλίτσης

Ένα πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων του Αμπελώνα έθεσε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα, το μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης.

Πρόκειται για την παραχώρηση του ανενεργού πλέον Πεδίου Βολής Αμπελώνα, της Πολεμικής Αεροπορίας, στους κτηνοτρόφους ως βοσκότοπο. Πρόκειται για έκταση 2.500 στρεμμάτων, σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τον Αμπελώνα και δίπλα στον Πηνειό ποταμό.

Ο κ. Παρλίτσης στην κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον κ. Καμμένο (φωτ.) αναφέρθηκε στο γεγονός ότι γύρω από το Πεδίο Βολής της Πολεμικής Αεροπορίας σήμερα έχουν μόνιμες και σύγχρονες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις 40 κτηνοτροφικές οικογένειες με πάνω από 15.000 αιγοπρόβατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είδε θετικά το αίτημα και ζήτησε από τον κ. Παρλίτση μια πλήρη πρόταση η οποία θα κατατεθεί στο Υπουργείο για να εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμπελώνας είναι από τις μεγαλύτερες κτηνοτροφικές περιοχές της χώρας με 60.000 αιγοπρόβατα και 2.000 βοοειδή και υπάρχουν γύρω από την πόλη κτηνοτροφικά πάρκα, όπως αυτό του Αγίου Θωμά και στην περιοχή Καρκαντζί. Εάν το αίτημα των κτηνοτρόφων γίνει δεκτό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τους όρους που θα θέσει το ίδιο το Υπουργείο και το αποδεχτούν οι κτηνοτρόφοι τότε είναι εφικτό στην περιοχή οι υπάρχουσες κτηνοτροφικές μονάδες να λειτουργήσουν σε ευρωπαϊκά πρότυπα, δηλαδή έχοντας άδειες λειτουργίας και βοσκότοπο δίπλα στις μονάδες τους.

Η πρόταση θα κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2019 και μάλιστα ο κ. Καμμένος με αφορμή νέα επίσκεψή του στη Λάρισα αναμένεται να επισκεφθεί και να δει από κοντά την περιοχή.
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Το Πεδίο Βολής Αμπελώνα ζητούν για βοσκότοπο οι κτηνοτρόφοι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: