ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ο Γ. Δημαράς στην ΕΡΤ για αστικές αναπλάσεις & κτηματολόγιοΑστικές αναπλάσεις και κτηματολόγιο: Ο Υφ. Περιβάλλοντος, Γ. Δημαράς, στην ΕΡΤ, στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο»

Για τα πλατάνια που κινδυνεύουν, για το κτηματολόγιο, και για τις αστικές αναπλάσεις, μίλησε ο Υφ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Δημαράς, καλεσμένος στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» την Κυριακή 16/12.

Όσο αφορά στην ασθένεια των πλατανιών, ο Υφυπουργός ανέφερε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα γιατί υπάρχει ορατός ο κίνδυνος της εξαφάνισης. Η ασθένεια εξαπλώνεται από τον άνθρωπο ταχύτατα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, μέσω της κοπής του πλατάνου από τα ίδια εργαλεία, ενώ πρόκειται για μύκητα με την ονομασία μεταχρωματικό έλκος του πλατάνου.

Όσο αφορά στο κτηματολόγιο, ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων σε 12 περιφερειακές ενότητες με τρίμηνη παράταση. Πολλά ακίνητα, ανέφερε ο Γιώργος Δημαράς, δεν δηλώνονται, όμως αν περάσει και η επταετία, τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί θα περιέλθουν στο δημόσιο. Πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι το κτηματολόγιο είναι πολύ αναγκαίο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, θα εξυπηρετήσει τον ίδιο τον πολίτη αφού κατοχυρώνει την ιδιοκτησία του, ενώ ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να έχει άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες, όπως για τις χρήσεις της περιοχής, ή για τους όρους δόμησης κλπ. Για τους δασικούς χάρτες, ο Γιώργος Δημαράς ανέφερε ότι σήμερα έχουμε φτάσει να είναι αναρτημένοι το 54% και πάνω από 40% κυρωμένοι, ενώ το υπουργείο ευελπιστεί ότι μέσα στο 2019 θα τελειώσει η ανάρτηση.

Όσο αφορά στις αστικές αναπλάσεις, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην βούλησή του για αλλαγή θεσμικού πλαισίου απλουστεύοντας τις διαδικασίες, ώστε να γίνονται πιο γρήγορα οι αναγκαίες βελτιώσεις. Όπως ανέφερε, «οι πόλεις μας βρίσκονται σε υποβάθμιση. Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις πόλεις απ’ ότι την ύπαιθρο για πολλούς λόγους γι’ αυτό υπάρχει η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων ώστε να καθίστανται βιώσιμες. Χρειάζεται επανασχεδιασμός ώστε να πρασινίσουμε τις πόλεις μας και να βελτιώσουμε τις κτιριακές υποδομές».Δείτε το βίντεο από την παρουσία του Γ. Δημαρά στην ΕΡΤ :youtube.com
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ο Γ. Δημαράς στην ΕΡΤ για αστικές αναπλάσεις & κτηματολόγιο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: