Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου:Αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη
Παμπελοποννησιακή αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει στην Τρίπολη αύριο η (ΟΑΣΠΠ). Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στις 4 το απόγευμα.
Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΟΑΣΠΠ αναφέρεται στη ζημιά που έχει προκληθεί από τον δάκο στην ελαιοπαραγωγή -για τρίτη συνεχή χρονιά, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει- επικρίνοντας, τόσο την κυβέρνηση όσο και την ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη στάση τους. “Οι ευθύνες γίνονται "μπαλάκι" μεταξύ κυβέρνησης - Περιφέρειας ενώ εμείς καταστρεφόμαστε.
Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, έχουν περικοπεί στο 1/3 οι δαπάνες για τη δακοκτονία και την ίδια στιγμή υπάρχει η παράλογη παρακράτηση του 2% επί του τζίρου των παραγωγών για τη δακοκτονία. Η περιφερειακή αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση των ψεκασμών.
Το πρόγραμμα δακοκτονίας ξεκίνησε με 2 μήνες καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελεγχθούν οι πληθυσμοί του δάκου και να χαθεί μεγάλο μέρος της παραγωγής πολύ πριν ξεκινήσει η περίοδος της συγκομιδής” επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΟΑΣΠΠ.
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου:Αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη
Reviewed by texnologosgeoponos.gr
on
9:00 μ.μ.
Rating:

Δεν υπάρχουν σχόλια: