ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου:Αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη


Παμπελοποννησιακή αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει στην Τρίπολη αύριο η  (ΟΑΣΠΠ). Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, στις 4 το απόγευμα.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΟΑΣΠΠ αναφέρεται στη ζημιά που έχει προκληθεί από τον δάκο στην ελαιοπαραγωγή -για τρίτη συνεχή χρονιά, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει- επικρίνοντας, τόσο την κυβέρνηση όσο και την ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη στάση τους. “Οι ευθύνες γίνονται "μπαλάκι" μεταξύ κυβέρνησης - Περιφέρειας ενώ εμείς καταστρεφόμαστε.

Με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, έχουν περικοπεί στο 1/3 οι δαπάνες για τη δακοκτονία και την ίδια στιγμή υπάρχει η παράλογη παρακράτηση του 2% επί του τζίρου των παραγωγών για τη δακοκτονία. Η περιφερειακή αρχή έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση των ψεκασμών.

Το πρόγραμμα δακοκτονίας ξεκίνησε με 2 μήνες καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελεγχθούν οι πληθυσμοί του δάκου και να χαθεί μεγάλο μέρος της παραγωγής πολύ πριν ξεκινήσει η περίοδος της συγκομιδής” επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΟΑΣΠΠ.
 
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου:Αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: