ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΕΛΓΑ: Ακόμη να αποζημιωθούν για ζημιές από χαλάζι οι παραγωγοί σε Ανάβρα, Γερακάρι, Πρινιά & Αετόλοφο


Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία παράδοσης στον ΕΛΓΑ των πορισμάτων για τις ζημιές που υπέστησαν σε δενδροκομικά προϊόντα, οι παραγωγοί σε Ανάβρα, Γερακάρι, Πρινιά και Αετόλοφο, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και του χαλαζιού, την Άνοιξη του 2018, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη αποζημιωθεί οι παραγωγοί απαίτησαν, στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ανάβρας και Γερακαρίου.

Από την πλευρά του, ο ΕΛΓΑ απάντησε ότι θα εξετάσει το αίτημα, ενώ οι παραγωγοί δήλωσαν αποφασισμένοι πως αν μέχρι τις 15 Γενάρη δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, θα προχωρήσουν σε κατάληψη του ΕΛΓΑ.

Υπενθυμίζεται πως οι αγρότες της περιοχής είχαν επισκεφθεί πριν από δύο εβδομάδες τον ΕΛΓΑ και είχαν πάρει διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα γνώριζαν το μέγεθος της ζημιάς που έχει καταγραφεί από τους γεωπόνους του Οργανισμού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας υποστήριξε ότι «η κατάσταση με τον ΕΛΓΑ είναι απογοητευτική και πως πρέπει επιτέλους να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Αυτή τη στιγμή ο ΕΛΓΑ λειτουργεί με χρήματα των αγροτών, οι οποίοι δεν αποζημιώνονται για τις ζημιές που έχουν υποστεί».

Γ.Ρ.

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ΕΛΓΑ: Ακόμη να αποζημιωθούν για ζημιές από χαλάζι οι παραγωγοί σε Ανάβρα, Γερακάρι, Πρινιά & Αετόλοφο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: