ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ePURE: «Χαμένη ευκαιρία» η στρατηγική της Επτροπής για τις φυτικές πρωτεϊνες


Η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το μέλλον της στρατηγικής της ΕΕ για τις φυτικές πρωτεΐνες αποτελεί «χαμένη ευκαιρία», καθώς αγνοεί την εγχώρια παραγωγή βιοκαυσίμων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής οργάνωσης ePURE, Εmmanuel Desplechin.

«Πρόκειται για ένα ζήτημα, στο οποίο η ΕΕ τάσσεται, επί της ουσίας, ενάντια στα δικά της συμφέροντα: προτρέποντας την αύξηση της εγχώριας παραγωγής φυτικών πρωτεϊνών, αλλά προωθώντας μια ενεργειακή πολιτική που αποθαρρύνει τους ευρωπαίους αγρότες να συμβάλλουν σε αυτήν», πρόσθεσε.

Η ευρωπαϊκή παραγωγή φυτικών πρωτεϊνών δεν αρκεί, για να καλύψει τη ζήτηση κυρίως λόγω των κλιματικών συνθηκών.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η ΕΕ εισάγει ετησίως περίπου 17 εκατομμύρια τόνους ακατέργαστης πρωτεΐνης, εκ των οποίων 13 εκατομμύρια τόνοι βασίζονται στη σόγια.

Στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αυτό το έλλειμμα πρωτεϊνών, η Επιτροπή πρότεινε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Ωστόσο, η βιομηχανία αιθανόλης επιμένει ότι οι στόχοι της Επιτροπής έρχονται σε σύγκρουση με την πραγματικότητα, καθώς δεν λαμβάνεται υπόψη η βιώσιμη τοπική παραγωγή.

Η ePURE αναφέρει ότι η παραγωγή αιθανόλης στην Ευρώπη μειώνει την ανάγκη εισαγωγής σόγιας και άλλων ζωοτροφών από περιοχές του κόσμου με λιγότερο βιώσιμες γεωργικές πρακτικές.

«Το 2017, τα μέλη της ePURE παρήγαγαν 4.32 εκατομμύρια τόνους ζωοτροφών υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες μαζί με 4.64 εκατομμύρια τόνους αιθανόλης», ανέφερε η ένωση.
 
euractiv.gr
 
 
Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
ePURE: «Χαμένη ευκαιρία» η στρατηγική της Επτροπής για τις φυτικές πρωτεϊνες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: